PONTA: Transparenta este intotdeauna, in toate cazurile, alegerea corecta pentru un guvern

Oamenii asteapta transparenta din partea guvernantilor si sunt gata sa le ierte greselile, daca demonstreaza ca nu au nimic de ascuns, a afirmat premierul VICTOR PONTA, in timpul unui discurs tinut in Mexic.

Seful Executivului a fost invitat de presedintele mexican Enrique Pena Nieto sa participe la Summitul Global pentru o Guvernare Deschisa, informeaza B1 TV. Este prima vizita a unui prim-ministru roman in aceasta tara din ultimii 25 de ani.

”Transparenta este intotdeauna, in toate cazurile, alegerea corecta pentru un guvern. Tendinta naturala a birocratilor, institutiilor, chiar ti a politicienilor de a fi mai secretosi, de a ascunde ceva, duce intotdeauna la esec. Oamenii asteapta transparenta din partea noastra. Sunt gata sa ierte greselile noastre daca demonstram ca suntem transparenti si daca demonstram ca nu avem nimic de ascuns”.

Este una dintre lectiile invatate in tot acest timp cat s-a aflat in fruntea guvernului, a marturisit VICTOR PONTA in discursul tinut in Mexic. Prim-ministru a amintit si despre alte aspecte invatate pe parcursul guvernarii.

CITESTE SI: VICTOR PONTA pleaca in MEXIC la Open Government Partnership Global Summit

”Foarte multi dintre cei 20 de milioane de cetateni romani prefera sa acceseze site-ul unei institutii de pe smartphone sau computer, decat sa se duca personal acolo. Investitia in noi tehnologii si aplicarea acestora in guvernare, in decizii si masuri va imbunatati radical performanta guvernului.
Nu cred ca sistemul public detine toate raspunsurile, dimpotriva, uneori cooperarea, invatarea din experienta altora si impartasirea propriei experiente cu ONG-uri, societatea civila, institutii private este cea mai inteleapta decizie pentru un guvern care doreste sa aduca imbunatatiri actului de guvernare”, a declarat premierul Romaniei.

Sursa foto: gandul