Ponta: Voi face totul sa nu se intoarca la guvernare cei care luau spagi de la Microsoft

PREMIERUL ROMANIEI, VICTOR PONTA, REPUBLICA MOLDOVA, VIZITA, INTERVIU, ASTEPTARI, SUMMIT, PARTENERIAT ESTIC, RIGA, RELATIE BILATERALA, CHISINAU BUCURESTI

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Iasi, ca actuala majoritate guvernamentala este stabila si ca poate guverna foarte bine pana in 2016, adaugand ca va face tot ce tine de el sa nu se intoarca la guvernare cei care “luau spagi de la Microsoft si retrocedau terenuri pe milioane de euro”.

Intrebat de jurnalisti in legatura cu afirmatia presedintelui Klaus Iohannis potrivit careia acesta isi doreste un guvern PNL, Ponta a spus ca ultimul vot dat actualului guvern in Parlament a fost in urma cu doar o luna si ca rezultatul a fost de 377 de voturi “pentru” si 143 “impotriva”.

“Cred ca actuala majoritate nu doar ca este stabila, dar poate sa guverneze foarte bine pana in 2016, iar daca guverneaza foarte bine va castiga alegerile. si Basescu si-a dorit guvernul sau si n-a iesit prea bine”, a spus Victor Ponta.

Premierul a adaugat: “Avem obligatia sa lucram toti, adica presedinte cu premier si Parlament”.

Citeste si: Ponta: PSD va participa la consultarile initiate de presedintele Iohannis

“Voi face tot ce tine de mine sa nu se intoarca la guvernare cei care in 2010 luau spagi de la Microsoft, cei care retrocedau pe milioane de euro tot felul de terenuri, cei care au blocat fondurile europene sau cei care au dus TVA la 24%. Daca vin altii mai buni ne gandim”, a precizat Victor Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, ca isi doreste un guvern PNL, cu care sa se simta confortabil si sa puna in aplicare viziunea sa pe zece ani, precizand ca relatia cu guvernul actual este una institutionala, normala.

”Da, eu imi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta”, a spus Iohannis, precizand ca ”una este ce avem acum, colaboram institutional, alta este daca va fi un guvern, acum sau dupa 2016, cu cat mai repede cu atat mai bine”.

El a mai spus ca isi doreste ”un Guvern cu care se simte confortabil, cu care, daca merge la Bruxelles, sa spuna: Domnule presedinte, Guvernul meu si cu mine..”.

Despre relatia cu actualul Guvern condus de Victor Ponta, presedintele a precizat ca are o relatie institutionala, normala. ”Acest Guvern a fost aici, cand am devenit presedinte, nici nu i-am ales, nici nu ii resping. Institutional, nu e treaba presedintelui, dar cu acest guvern nu vad cum sa pun in practica viziunea mea pe zece ani pentru Romania”, a spus Iohannis.

El a continuat: ”Eu imi doresc un guvern PNL, dar trebuie sa vedem cum, ce mi-as dori, varianta optimala, si ce se poate”, adaugand ca presedintele nu poate schimba Guvernul.

”Acum nu avem alegeri, dar este posibil, am spus-o si inainte de alegeri, si toata lumea a observat ca vor incepe miscari in Parlament. Se vor forma noi grupuri. Acest lucru se intampla, lucrurile se intampla in Parlament. Este posibil, pe parcursul acestui an, sa fie miscari intre partide, sa se scimbe majoritatea, si este normal, cand actuala Opozitie vine cu o motiune de ceznura si schimba guvernul. Asa functioneaza democratia, este normal, este natural, si atunci vom avea alt guvern”, a mai spus Iohannis.