Ponta: Voi raspunde la solicitarile grupului PP-DD cand este vorba despre proiecte importante de legi

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa intalnirea cu parlamentarii PP-DD, ca va raspunde de fiecare data la solicitarile grupului cand este vorba despre proiecte importante de legi si le-a spus parlamentarilor PP-DD ca este un om de cuvant si ca, pe termen mediu si lung, este un avantaj pentru ei faptul ca ceea ce s-a convenit in timpul discutiilor se si intampla.

“Eu le-am spus un lucru celor de la PP-DD: de fiecare data cand inchei o intelegere, imi tin acea intelegere indiferent de pierderile de moment si ca, pe termen lung, chiar si pentru dansii faptul ca sunt un om de cuvant si ca ceea ce vorbesc cu mine se intampla, e un mare avantaj. Asa incat am apreciat propunerea si tot ceea ce voi discuta cu cei de la PP-DD si ne vom intelege, eu ma voi tine de cuvant, la fel cum ma tin de cuvant fata de cei cu care am un acord”, a spus Ponta.

Victor Ponta a tinut sa precizeze ca, atunci cand incheie o intelegere, nu este niciodata el acela care o incalca sau o rupe.

“Daca o rupe partenerul meu, tot astept si sper sa il conving sa revenim la ceea ce am stabilit. Si pentru PP-DD, faptul ca imi tin cuvantul e, pe termen mediu si lung, cel mai important”, a completat acesta.

UDMR a votat intrarea la guvernare

Premierul a mai spus ca Guvernul pe care il conduce este responsabil in fata intregului Parlament, chiar daca “reprezinta doar o anume majoritate”.

Acesta a adaugat ca este deschis discutiilor atat cu parlamentarii PP-DD, cat si cu celelalte grupuri parlamentare legitime.

“Am prezentat principalele obiective de guvernare si am spus un lucru care este valabil pentru toate grupurile parlamentare, si anume ca Guvernul, indiferent daca reprezinta doar o anumita majoritate, este responsabil intregului Parlament. Si eu si ministrii vom raspunde de fiecare data la solicitarile grupului PP-DD cand este vorba despre proiecte importante de legi si despre raspunderea pe care Guvernul o are in fata Parlamentului. Evident ca, daca asta inseamna ca grupul PPDD sa si sprijine maine la vot, si mai bine. Dar daca nu, oricum ramane exact aceeasi deschidere si aceeasi capacitate de dialog din partea mea, cu toate grupurile alese legitim prin votul cetatenilor”, a mai spus acesta, la finalul intalnirii.

Primul-ministru a subliniat faptul ca si in alte situatii a avut intalniri cu parlamentarii PP-DD.

“Am venit la grupul parlamentar al PP-DD asa cum am mai fost si in alte momente importante — atunci cand a fost vorba despre buget, despre legea retrocedarilor, acum este vorba despre un vot pentru schimbarea structurii Guvernului”, a mai spus Victor Ponta.