Ponta: Vom avea rectificare bugetara in octombrie, salariile si pensiile le avem asigurate

ponta-siria

Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul va face o rectificare bugetara in luna octombrie si a explicat ca se vor lua bani de unde nu sunt absolut necesari si vor fi dusi acolo unde “arde”, punctand ca Executivul nu are un  “un rezervor secret de bani”. Primul-ministru a dat asigurari ca salariile si pensiile vor fi acoperite.

“O sa avem rectificare in octombrie. Rectificarea inseamna asa: ca luam bani de la unii si dam la altii. Deci nu inseamna ca avem niste bani cu care nu avem ce face, ci inseamna ca luam de unde nu sunt absolut necesari si ii ducem unde arde. Saptamana trecuta 25 milioane lei am dat in judetul Galati pentru inundatii si cred ca am facut bine. (…) Am luat banii dintr-un loc, i-am pus in alta parte. La fel, pentru situatii speciale. Categoric toate salariile, toate pensiile, lucrurile esentiale le avem acoperite si le platim fara niciun fel de problema. Insa la rectificare mai luam dintr-o parte, punem in alta. Cineva pierde ca sa castige altcineva”, a declarat Ponta.

Victor Ponta a mai aratat ca cel mai important lucru este cum se folosesc resursele financiare, in conditiile in care fondurile sunt aceleasi, taxele si impozitele nefiind majorate.

“Eu explic in fiecare zi si profesorilor, care au dreptate, si medicilor, care au dreptate, si primarilor, care au dreptate, ca nu a existat nici inainte si nu exista nici astazi vreun rezervor secret de bani al Guvernului. Banii sunt cei care sunt colectati prin taxele si impozitele pe care nu le-am marit. Am ramas cu cota unica la 16%, am redus chiar, fie ca e vorba de TVA la paine, pe care as vrea sa o extindem, fie ca e vorba de proiectul principal pentru anul viitor, si anume o reducere a impozitarii muncii. Deci de unde reducem e foarte greu sa spunem ca sunt mult mai multi bani. Important este cum se folosesc”, a declarat premierul.