PONTA: Vom avea unul dintre CELE MAI MODERNE si PRO-DEZVOLTARE CODURI FISCALE din Europa

Prim-ministrul VICTOR PONTA a oferit prima sa opinie cu privire la aprobarea noului COD FISCAL de catre PARLAMENTUL ROMANIEI.

”Dupa lungi batalii politice, specifice oarecum Romaniei, vom avea unul dintre cele mai moderne si pro-dezvoltare CODURI FISCALE din Europa. Impreuna cu domnul Teodorovici, guvernul meu a muncit foarte mult.

Din punct de vedere simbolic, REDUCEREA TVA era ultima mare promisiune pe care o mai aveam de respectat din programul de guvernare din 2012.  Un cod fiscal de acest gen nu putea fi aprobat. Daca eram in criza economica in continuare, nu puteam face un astfel de Cod. Dar suntem in al patrulea an de CRESTERE ECONOMICA.

CITESTE SI: CODUL FISCAL A FOST APROBAT DE PARLAMENT – 279 VOTURI PENTRU, 8 IMPOTRIVA. UPDATE

Este o forma finala buna. Reducerea TVA la 20% a fost propusa de Guvern. Cu 9% la alimente, TVA-ul total este la 16,3. Celelalte masuri vor intra pe parcurs, pe baza unor discutii politice pe care le RESPECT si le INTELEG.

Eu i-am zis si presedintelui, le-am zis si celor din opozitie, ca acele masuri care vor intra la 1 ianuarie 2017, in functie de incasari si datele concrete acelea pot fi devansate.

Codul fiscal ne va garanta LOCURI DE MUNCA, SALARII MAI BUNE, O VIATA MAI BUNA”, a declarat premierul Romaniei, VICTOR PONTA.

Sursa foto: Realitatea