PONTA: Votul pentru DRAGNEA a fost CORECT, DEMOCRATIC; nu mai aveam resurse pentru BATALIILE ELECTORALE DIN 2016

Premierul VICTOR PONTA a facut joi o serie de precizari, intr-o postare publicata pe Facebook, despre preluarea conducerii interimare a PSD de catre LIVIU DRAGNEA si despre activitatea sa de la Palatul Victoria.

Ponta afirma, astfel, ca votul de miercuri din Comitetul Executiv National al PSD, cand social-democratii au ales sa fie condusi pana la congres de Liviu Dragnea, si nu de Rovana Plumb, a fost “CORECT, DEMOCRATIC SI CONCLUDENT”.

CITESTE SI: ADRIAN NASTASE, CRITICA DURA la adresa lui VICTOR PONTA, dupa sedinta CExN a PSD 

“Sprijinul colegilor mei pentru Liviu Dragnea ca presedinte interimar si pentru ideea de unitate este evident. Nu doar ca RESPECT ACEST VOT, dar am toata vointa si buna credinta de a-l SPRIJINI PE LIVIU in sarcina dificila pe care si-a asumat-o. Asa cred ca este bine pentru PSD, pentru coalitia de guvernare si pentru oamenii care ne-au votat (dar si pentru ca Liviu Dragnea a fost alaturi de mine in tot mandatul meu de peste 5 ani si am datoria morala sa fac acum acelasi lucru fata de el)”, a scris Victor Ponta.

In privinta activitatii sale de prim-ministru, Ponta arata ca pana in 2016 vrea sa duca la indeplinire proiectul de a scoate Romania din “prapastia economica si sociala” unde a ajuns in 2012, “obiectiv deja realizat”, si consolidarea Romaniei ca tara fruntasa in UE la CRESTERE ECONOMICA si ECHILIBRU SOCIAL, oportunitati de afaceri si creare de locuri de munca, dezvoltarea infrastructurii, stabilitate si predictibilitate privind salariile si pensiile.

“Pentru finalizarea acestui Proiect National, sprijinul partidelor din coalitie si al liderilor acestora (Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin) este esential”, adauga premierul.

CITESTE SI: DRAGNEA: Vreau sa fiu LIANTUL DINTRE GENERATII. Voi lua sfaturi de la ILIESCU si NASTASE

In final, Victor Ponta arata ca a renuntat la conducerea PSD pentru ca nu mai avea RESURSELE “MOTIVATIONALE SI DE TIMP” pentru evenimentele electorale de anul viitor.

“Este evident ca pentru bataliile electorale din 2016 PSD are nevoie de un suflu nou si de o implicare totala in munca politica si organizatorica. Nu mi-a reprosat nimeni si nu mi-a cerut nimeni sa renunt la conducerea partidului, dar nu era nevoie, pentru ca am simtit eu singur ca nu mai aveam resursele (in primul rand motivationale si de timp) pentru asa ceva; asa ca am cerut colegilor mei sa decida cine sa ii conduca in acele batalii, iar eu voi fi in echipa pe orice pozitie se considera necesar. Ei l-au ales pe Liviu si eu il sprijin pe el, PSD si Noul USL ca sa evitam in 2016 o noua editie a blestemului “Mesterului Manole” pe care am tot trait-o din 1989 incoace!”, a mai scris Ponta pe Facebook.