Ponta vrea ca noul statut al PSD sa cuprinda masuri clare privind persoanele acuzate de coruptie

Cum a comentat Victor Ponta discursul lui Klaus Iohannis

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca in viitorul statut al partidului vor trebui incluse masuri foarte clare care sa arate ca nu mai exista nicio intentie in ceea ce priveste protejarea persoanelor acuzate de fapte de coruptie. Masurile ar urma sa fie adoptata la Congresul PSD din primavara,

El a reafirmat ca PSD are “toleranta zero” fata de coruptie.

“Cred ca in acea reforma a PSD despre care vorbim in primavara trebuie masuri statutare prevazute foarte clar pentru a arata ca nu mai exista niciun fel de intentie sau actiune de protejare a persoanelor acuzate de coruptie. Vom discuta la momentul la care venim eu sau altcineva, dar eu, cand voi propune partidului ceea ce trebuie schimbat in mod radical”, a precizat Victor Ponta intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD.

Presedintele PSD a precizat ca toate organizatiile partidului isi vor face analizele necesare in lunile ianuarie — februarie, dar si “schimbarile necesare” care sa le pregateasca pentru congresul din primavara anului viitor.

Mondo News iti recomanda si: PRIMA SEDINTA a BPN al PSD dupa esecul la prezidentiale si excluderile din CExN

Intrebat despre posibilitatea aparitiei unui nou partid, cel al lui Sebastian Ghita, Ponta a subliniat ca el va face politica numai in PSD. “E proiectul lui, eu am fost intotdeauna numai in PSD si aici voi face politica. Mi-e teama de un singur lucru — ca nu o sa intelegem ce asteapta alegatorii de la noi. Daca intelegem acest lucru si daca intelegem ca in 2016 batalia noastra politica este pentru cine guverneaza mai bine, noi sau dl Blaga sau dl Orban sau dl Atanasiu, cred ca vom castiga si in 2016”, a adaugat Victor Ponta, care a sustinut ca nu se teme de ruperea PSD.

Premierul mai considera ca actuala majoritate va sustine Guvernul cu conditia ca Executivul restructurat sa aiba o agenda foarte clara pentru 2015—2106, ce se doreste a fi continuat din proiectele bune si ce se doreste sa se realizeze masurabil, in special in sanatate, educatie, infrastructura.

In opinia presedintelui PSD, marile proiecte pentru Romania trebuie sa fie dezbatute si insusite atat de putere, cat si de opozitie, pentru a avea predictibilitate si stabilitate, intre acestea fiind schimbarea sistemului electoral pentru alegerile din 2016.