PONTA vrea IMPOZIT specific pentru hotelieri, pe camera sau locul de cazare

Primul-ministru VICTOR PONTA a declarat vineri, dupa intalnirea cu patronatele din turism de la Mamaia, ca Guvernul va analiza optiunea introducerii unui impozit unic specific pentru hotelieri, pe camera sau locul de cazare, care ar fi mai simplu de colectat.

“S-a propus aici si vom analiza aceasta optiune, de introducere a unui impozit specific pentru turism, pe camera sau pe loc de cazare, plafonat pâna la o cifra de afaceri de cinci milioane de euro. Aceasta decizie ar duce la debirocratizare, ar creste gradul de conformare la plata impozitelor si implicit colectarea, ar face mai simplu de platit taxele si controale mai putine”, a spus PONTA, într-o conferinta de presa organizata la finalul reuniunii de la Mamaia.

CITESTE SI: RECOMPENSA / VICTOR PONTA, consilier la compania KAZ MUNAI GAZ?

El a declarat ca discutiile purtate cu reprezentantii patronatelor au reliefat efectele benefice ale masurilor de reducere a fiscalitatii si cu predilectie reducerea TVA la 9% pentru toate serviciile turistice sau adoptarea legii si elaborarea normelor de aplicare pentru acordarea voucherelor turistice la toti salariatii.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU il compara pe VICTOR PONTA cu ALEXIS TSIPRAS

La discutii au participat alaturi de VICTOR PONTA si ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, presedintele Autoritatii Nationale de Turism, Mirela Matichescu, senatorul Nicolae Moga si deputatul Mircea Titus Dobre, viceprimarul Constantei, Decebal Fagadau si Horia Teodorescu.

 Sursa foto profitromania