PONTA vrea infiintarea unui “board al ANAF” care sa asigure implementarea politicilor bugetare

VICTOR PONTA a declarat marti ca doreste infiintarea unui “board al ANAF” la fel ca in alte tari europene care sa asigure implementarea politicilor bugetare. De asemenea, premierul a declarat ca vrea sa continue modernizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

“Am discutat cu ministrul de Finante si cu presedintele ANAF, in colaborare cu partenerii nostri internationali FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala si vreau sa mergem mai departe pe zona de restructurare si de modernizare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala”, a declarat prim-ministrul intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Premierul a mai adaugat ca infiintarea unui “board al ANAF” este un pas spre modernizare.

CITESTE SI: PONTA: Restructurarea si modernizarea ANAF va continua, astfel incat sa se ajunga cu rambursarea TVA la 15 zile

“Prin reorganiarea ANAF, ca institutie de sine statatoare, vreau sa mergem pe un model pe care il folosec Statele Unite ale Americii si alte tari europene de a avea un board al ANAF numit de catre Guvern, Parlament, Presedinte cu un tip de stabilitate, care sa asigure implementarea politicilor bugetare. Este un pas in continare spre modernizare”, a adaugat premierul.

CITESTE SI: PONTA: In luna august 2015 am incasat cu 1,2 miliarde de lei in plus fata de august 2014

In aceeasi conferinta, PONTA a adaugat ca Romania este “capabila” sa incaseze, la buget, sume mai mari avand taxe mai mici si sa fie “competitiva fata de tarile din regiune” prin cresterea exportului si prin cresterea competitivitatii.

Sursa foto b1