Ponta vrea un nou sistem de taxare pe autostrada Soarelui, fara cozi la plata, dar cu incasari la buget

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Dan Sova, la inceputul sedintei de Guvern sa regandeasca sistemul de taxare a masinilor care circula pe Podul de la Cernavoda. Ponta spune ca noul sistem ar trebui implementat cel tarziu pana in primavara, potrivit unei stiri Mediafax.

Victor Ponta a precizat ca Executivul a eliminat obligativitatea platii taxei in weekend, pentru a se evita producerea aglomeratiei, dar cozile la punctul de taxare se formeaza din nou incepand de luni.

Ministrul l-a informat pe premier ca taxa de trecere a fost suspendata si in zilele de luni, pana la ora 14.00, dar si in sarbatorile legale, moment in care seful Guvernului a intrebat retoric cand se mai plateste utilizarea podului.

Si cat o sa mai ramana taxa? De luni dupa-amiaza pana…”, a exclamat primul-ministru.

Ponta a cerut ca problema sa fie rezolvata cat mai repede, astfel incat statul sa poata incasa taxa de traversare a podului peste Dunare, iar soferii sa poata circula pe autostrada in conditii normale.

“Vara asta trece asa, cu faptul ca am scos taxa ca se faceau cozile alea…Ne batem joc de oameni, avem autostrada, doua ore Bucuresti-Constanta si doua ore stau la bariera. Va rog frumos, impreuna cu CNADNR sa faceti un proiect pe care sa-l imprementam in toamna asta, cel mai tarziu in primavara, ca sa nu ne trezim vara viitoare ca iarasi avem probleme si trebuie sa ridicam barierele”, i-a spus Ponta lui Dan Sova.

 Sursa foto : www.dailybusiness.ro