Ponta: Vreau sa continuam impreuna. Azi il propun pe Iohannis in Guvern

Premierul Victor Ponta este dispus la un compromis pentru a pastra USL. El a declarat, luni, ca este dispus sa renunte la cea de-a patra functie de vicepremier, care urma sa-i fie acordata lui Daniel Constantin, si a adaugat ca il va primi in Guvern pe Klaus Iohannis pe formula guvernamentala din 2012, adica sa fie numit in functia de ministru de Interne sau ca ministru de Finante si vicepremier.

“Majoritatea liderilor PNL sunt pentru pastrarea USL. Cred ca e cea mai buna decizie. Da, o sa continuam impreuna. Da, sigur, cred ca din ce am vazut apelurile oamenilor intelepti si am vazut propunerea lui Tariceanu sa continuam ca in 2012. Este o propunere prin care avem numai de castigat, numai sa ramana USL unit. Mi-am dorit si-mi doresc ca d-nul Iohannis sa fie in Guvern. Daca cineva a uitat cine a dusmanul astazi a avut grija dnul Basescu sa reapara”, a declarat Ponta, in urma cu putin timp.

Vezi aici reactia lui Crin Antonescu la declaratiile lui Ponta

Premierul a mai declarat ca pentru ca Iohannis sa fie numit ministru de Interne si vicepremier, va fi nevoie de acordul tuturor celor patru partide, altfel va fi numit ori ministru de Interne, ori ministru de Finante si vicepremier, fara a se mai ajunge in Parlament.

“Daca nu exista acordul celor patru partide, nu mergem in Parlament. Nu ne aliem trei impotriva al patrulea. Va fi primit ca ministru de Interne sau ca viceprim-ministru si ministrul Finantelor.  Nu trebuie sa l primesc eu pe domnul Iohannis, e o propunere foarte buna si o sustin. In Parlament mergem cu acordul celor patru partide, daca nu eu astazi il propun pe domnul Iohannis”, a adaugat Ponta, inaintea sedintei din USL.