Popoviciu, catre cei propusi sa fie exclusi din PDL: Sa mearga sa le miroasa mai frumos in alta parte!

Vicepresedintele PDL, Alin Popoviciu, a declarat, intr-un interviu pentru ziare.com, ca declaratiile lui Cristian Preda au adus partidului o scadere de 5% in sondaje si a precizat ca propunerile de excludere a mai multor democrat-liberali, printre care si Cristian Preda, vor fi discutate cel mai probabil luni, la Biroul Permanent National. 

Popoviciu a tinut sa aminteasca si faptul ca cei propusi pentru excludere au primit functii frumoase, desi sunt relativ noi in PDL, in timp ce membri vechi, care au dus greul in partid, nu au primit nimic.

“Si propunerea asta n-am facut-o usor, pentru ca am avut discutii cu membri din tara care sunt chiar suparati, sunt oameni care muncesc in acest partid de ani de zile si care n-au primit de la acest partid ce au primit nici domnul Funeriu, nici domnul Cristi Preda, nici domnul Baconschi, nici Sever Voinescu. Toti cei pe care i-am propus sa fie exclusi din partid sunt oameni care sunt noi in acest partid si oameni care atunci cand au venit deja au primit niste functii frumoase – ba sunt europarlamentari, ba parlamentari la primul sau al doilea mandat, ba fosti ministri. Uitati-va la declaratiile lor. Acest partid este bun doar atunci cand ii sustine sa ocupe o functie, dar in rest ei nu fac altceva decat sa critice acest partid. Daca ei nu mai pot sa stea cu mizeria din PDL, nu vad de ce nu pleaca atunci. Ca membru PDL, daca simti ca nu te mai regasesti in acest partid, de ce nu pleci de buna voie? Pentru ca acest partid are un statut, ca si orice alt partid”, a spus vicele PDL, pentru ziare.com.

Referitor la Cristian Preda, Popoviciu a tinut sa atraga atentia ca el este cel care a adus partidului o pierdere de 5 procente in sondaje, prin declaratiile sale.

“Deocamdata eu fac o propunere. Eu cred ca, referitor la domnul Preda, sunt convins ca cel putin cinci procente acest partid le-a pierdut numai din declaratiile pe care le-a facut domnul Preda de-a lungul timpului, ca sa nu spun mai mult. Cred ca, din postura in care vor fi, liberi, si nu vor mai fi legati de PDL, vor putea sa faca ce vor ei. Vor putea sa critice in voie PDL, din afara… Noi suntem obisnuiti cu lucrul asta, nu e nimic nou”, a spus vicepresedintele PDL.

Alin Popoviciu a mai declarat ca nimeni nu-i exclude din partid, insa daca ei considera ca le e scarba de ce se intampla in PDL, atunci sunt liberi sa mearga sa le miroasa mai frumos in alta parte.

“Nimeni nu exclude pe acesti oameni pentru ca s-au exprimat sau pentru ca si-au depus adeziunea pentru Miscarea Populara sau pentru nu stiu ce fundatie. Dar cand spui ca ti-e scarba de ce se intampla in PDL, de mizeria din PDL, ca acest partid le miroase, cred ca noi le facem un bine acestor oameni. Daca lor le miroase, stand in acest partid, nu vad de ce stau in mirosul asta. Pot sa mearga sa le miroasa mai frumos in alta parte. Nu trebuie sa stea neaparat in PDL si sa suporte mirosurile de aici, pot linistiti sa mearga in alta parte, unde poate ca miroase mai bine, nu stiu. N-am spus-o noi”, a mai spus Popoviciu.

Printre cei propusi sa fie exlcusi din PDL se numara Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu si Sever Voinescu. Pe lista s-a aflat si fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, insa acesta si-a dat demisia imediat ce a prins de veste ca va fi dat afara, spune el, pentru a nu-si pune colegii intr-o postura proasta.

Foto: oradetimis.ro