Pori dilatațiꓽ Cum să le reducem aspectul

Porul este deschiderea foliculului de păr în epidermă, cel mai superficial strat al pielii. Funcția sa principală este secreția fluidelor produse de glandele sebacee, indispensabilă pentru lubrifierea suprafeței pielii. Când diametrul acestei deschideri este foarte vizibil, poate provoca o problemă estetică, de obicei fără semnificație clinică, cunoscută sub numele de pori dilatați sau pori deschiși. Porii dilatați sunt de obicei localizați în principal în zona nasului, deși pot fi, de asemenea, prezenți pe obraji, bărbie.

Pori dilatați – Cauzele apariției

Creșterea dimensiunii porilor poate avea diferite cauze:

Alte cauze, cum ar fi stilul de viață, obiceiurile de igienă, machiajul sau poluarea mediului pot influența creșterea dimensiunii porilor. Factorii hormonali și de îmbătrânire sunt cei mai comuni. Activitatea hormonală influențează producția de sebum, iar când este excesivă (hiperseboree), porii se înfundă și se îngroașă. Pielea seboreică are adesea pori dilatați, precum și momente în viața pacientului atunci când apar modificări hormonale, cum ar fi pubertatea sau menopauza. Creșterea producției de sebum, care este de obicei legată de aceste etape, poate provoca expansiunea porilor. Pierderea elasticității pielii produsă de trecerea timpului este una dintre cele mai frecvente cauze prin care se poate crește diametrul porilor. Vestea bună este că există tratament pori dilatati.

Tratament pori dilatați

Nu este posibil ca porii să se micșoreze ori să se închidă dacă folosim anumite produse.  Cosmeticele pot ajuta la curățarea porilor, dar nu conduc la închiderea acestora. Menținerea obiceiurilor de igienă facială adecvate tipului de piele poate preveni agravarea aspectului porilor, dar, prin sine, o simplă rutină de îngrijire nu poate ajuta la reducerea lor. O bună parte dintre cei care se confruntă cu un aspect inestetic al porilor, se informează despre pori dilatati laser, iar procedura este una cu rezultate vizibile.

Laserul

Tipurile de laser indicate pentru tratarea porilor deschiși oferă o dublă acțiune:

 

Energia laser este aplicată direct pe piele, iar după tratament, pacientul își poate relua activitatea normală. Cel mai potrivit tip de laser pentru a reduce porii dilatați depinde de caracteristicile individuale ale pielii pacientului. Tratamentul poate fi combinat cu alte tehnici, cum ar fi peeling chimic, iar procedura este potrivit atât pentru pielea tânără, cât și pentru cea matură.

Cum acționează laserul ca tratament pori dilatati?

Este o metodă capabilă să îmbunătățească textura și sănătatea pielii, acționând asupra a patru aspecte:

În concluzie, laserul este o metodă eficientă de reducere a porilor, acționând, totodată, ca un inhibitor al proceselor inflamatorii, oferind echilibru pielii.