POROSENKO: ACORDURILE DE LA MINSK au fost respectate pentru prima data in ESTUL UCRAINEI

Presedintele ucrainean PETRO POROSENKO a apreciat sambata ca ACORDURILE DE PACE au fost respectate – pentru prima data – in aceasta saptamana, in ESTUL TARII, o zona aflata sub controlul separatistilor prorusi, unde rebelii au anuntat o “remaniere” a conducerii lor politice, relateaza AFP online, citat de Mediafax.

“Am o veste buna. DE O SAPTAMANA NU SE MAI TRAGE PE FRONT. Este prima saptamana in care acordurile de pace de la Minsk sunt aplicate”, a declarat Porosenko, potrivit unor imagini televizate.

Exista in continuare militari care mor in zona de conflict, “aruncati in aer de MINE ARTIZANALE sau in ACCIDENTE RUTIERE, dar nu in lupte”, a subliniat el.

“Acest lucru ne da speranta ca eforturile noastre vor contribui la CONSTRUIREA UNUI STAT EFICIENT”, a continuat seful statului ucainean, in timpul unei vizite la un centru de recrutare de candidati la un post in Parchet.

CITESTE SI: CEL PUTIN 90 DE MEMBRI AI FORTELOR DE ORDINE, RANITI IN VIOLENTELE DIN FATA PARLAMENTULUI UCRAINEAN VIDEO

Porosenko a facut acest anunt in contextul in care DENIS PUSILIN, emisarul “REPUBLICII POPULARE” de la DONETK (DNR) la negocierile de pace, l-a inlocuit la sefia “parlamentului” local pe ANDREI PURGHIN, mai radical si mai autonom, potrivit unui site separatist.

Aceasta “remaniere” – un rezultat al unei lupte pentru putere catalogata drept “LOVITURA DE STAT” de catre presa, bloggeri ucraineni si separatisti – ar putea, in opinia unora, sa explice acalmia din zona de conflict.

Seful DNR Aleksandr Zaharcenko a declarat sambata, la randul sau, ca “NU EXISTA NICIO ALTERNATIVA” la acordurile de pace de la Minsk, semnate in februarie, in urma unei medieri franco-germane.

“Toate celelalte optiuni ar antrena morti fara sens, pagube si o prabusire economica”, a asubliniat Zaharcenko, intr-o declaratie publicata pe site-ul “oficial” rebel.

Sursa foto: Romania Tv