Porosenko: Avem peste 9.000 de militari rusi pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri si piese de artilerie grea

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a declarat ca peste 9.000 de militari ai Federatiei Ruse, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea si transportoare de trupe se afla pe teritoriul Ucrainei, unde are loc un conflict separatist, care a izbucnit in aprilie 2014 si pana acum s-a soldat cu cel putin 4.800 de morti.

“Avem peste 9.000 de militari ai Federatiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea si transportoare de trupe”, a declarat Porosenko la Forumul economic mondial, desfasurat in orasul elvetian Davos.

“Promit ca va exista o situatie clara si stabila in Ucraina daca Rusia va aplica Acordul de la Minsk, care prevede inchiderea frontierei ruso-ucrainene si retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean”, a adaugat Porosenko.

Citeste si: UCRAINA: UN SPITAL A FOST LOVIT DE UN TIR DE RACHETE IN CENTRUL ORASULUI DONETK

“Solutia pentru rezolvarea conflictului este foarte simpla: incetarea aprovizionarii cu armament, retragerea trupelor si inchiderea frontierei. Este un plan de pace foarte simplu”, a insistat Porosenko.

Armata ucraineana a anuntat marti ca a fost atacata direct de militari rusi care ajuta insurgentii separatisti din sud-estul Ucrainei.

Administratia pro-occidentala de la Kiev a anuntat luni ca aproximativ 700 de militari rusi au patruns pe teritoriul Ucrainei. Kievul si NATO au acuzat Rusia de multe ori ca a trimis militari pentru sustinerea insurgentilor separatisti din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurari ca nu a trimis militari in Ucraina.