POROSENKO AVERTIZEAZA: PUTIN ar putea ataca Finlanda, tarile baltice sau statele de la Marea Neagra

Liderul de la Kiev avertizeaza, intr-un recent interviu, ca UCRAINA este singurul obstacol care sta in calea extinderii RUSIEI – o extindere care ar putea afecta direct si ROMANIA. Presedintele Ucrainei, PETRO POROSENKO, a carui tara se confrunta cu un conflict in estul separatist prorus, a declarat, intr-un interviu acordat la sfarsitul saptamanii trecute publicatiei austriece Kurier, ca si alte state ar putea face obiectul unei agresiuni din partea Federatiei Ruse, informeaza Agerpres.

‘Putin va avansa atat de mult, cat ii vom permite noi – atat Ucraina, cat si lumea intreaga. Este posibil sa fie atacata Finlanda? Da, e posibil. Ar putea ataca el tarile baltice? Da. Statele de la Marea Neagra? Da. Ne luptam in Donbas nu numai pentru independenta tarii noastre, dar si pentru democratie, libertate si securitate in Europa’, a afirmat PETRO POROSENKO.

CITESTE SI: UCRAINA: unda verde proiectului privind MAI MULTA AUTONOMIE pentru ESTUL TARII

Actiunile militare din Donbas, a estimat presedintele ucrainean, ar putea fi doar inceputul ocupatiei ruse si exista o serie de directii in care Rusia ar putea lansa o ofensiva.

FEDERATIA RUSA este capabila sa ocupe TARILE BALTICE – Letonia, Lituania si Estonia – si sa ajunga in capitala Ucrainei in decurs de doua zile, avertizase generalul ceh Petr Pavel, presedinte al Comitetului Millitar al NATO, inainte de preluarea acestei functii – cea mai inalta functie militara din Alianta Atlantica -, la 1 iunie 2015.

Pe fondul amenintarii ruse, secretarul american al apararii, Ashton Carter, a anuntat la 23 iunie decizia Statelor Unite de a plasa preventiv tancuri si armament greu in Europa de Est si Centrala pentru asigurarea aliatilor din regiune de sprijinul lor.

Sursa foto: newscom