POROSENKO, oficial noul presedinte al Ucrainei. UPDATE

Miliardarul PETRO POROSENKO, castigatorul alegerilor prezidentiale din Ucraina, este investit, sambata, in functia de PRESEDINTE. Noul sef al statului a ajuns in Parlament si a semnat documentul de investitura la scurt timp dupa ora 10.00.

UPDATE 11.30: Noul presedinte a declarat, in cursul ceremoniei, ca va refuza orice “compromis” cu Rusia in privinta orientarii europene a tarii sale si asupra apartenentei Crimeei la Ucraina.

“Crimeea a fost si va ramane ucraineana”, a declarat el, provocand aplauze in Parlament, unde se afla numerosi sefi de stat. “I-am spus in mod clar acest lucru liderului rus in Normandia”, a adaugat Petro Porosenko.

PETRO POROSENKO a obtinut la alegerile din 25 mai 54,7% din voturile electorilor, ceea ce inseamna ca a fost ales de aproape 10 milioane de oameni. El ocupa aceasta functie in urma alegerilor anticipate care au fost organizate ca urmare a violentelor din iarna 2013 – 2014. Acestea, la randul lor, au dus la inlaturarea conducerii de la Kiev.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN S-A INTALNIT CU BARACK OBAMA SI PETRO POROSENKO IN NORMANDIA

POROSENKO a ajuns sambata dimineata in Parlamentul Ucrainei, fiind primit cu aplauze. Dupa intonarea imnului tarii, miliardarul a rostit juramantul, dupa care a semnat documentul de investitura in functia de PRESEDINTE al Ucrainei.

PETRO POROSENKO, in varsta de 48 de ani, numit si “miliardarul ciocolatei”, a fost ministru de Externe al Ucrainei in perioada octombrie 2009 – martie 2010, pe vremea cand prim-ministru era Iulia Timosenko.

La ceremonia de investitura au participat, printre altii, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si vicepresedintele SUA, Joe Biden.

OBAMA II CERE LUI PUTIN SA IL RECUNOASA PE POROSENKO

Sursa foto: cugetliber.ro