POROSENKO promite DREPTATE în cazul victimelor INCIDENTULUI AVIATIC din estul UCRAINEI

Presedintele ucrainean, PETRO POROSENKO, a declarat vineri ca este o “datorie morala” sa fie gasiti vinovatii in cazul prabusirii avionului malaysian in regiunea Donetk, in cadrul serviciilor religioase organizate pentru a marca implinirea unui an de la incident, relateaza RTE NEWS online.

La un an de la prabusirea avionului MH17 al companiei aeriene Malaysia Airlines, presedintele ucrainean PETRO POROSENKO a promis ca se va face dreptate in cazul decesului celor 298 de pasageri, ca responsabilii de provocarea accidentului aviatic nu vor scapa nepedepsiti.

“Din nefericire, acest avion de transport si cei 298 de pasageri de la bordul sau au devenit tinta unui atac terorist ingrozitor, provocat de pe un teritoriu ocupat de militanti prorusi din estul Ucrainei”, a declarat POROSENKO.

CITESTE SI: ZBORUL MH-17: AVIONUL MALAYSIA AIRLINES a fost DOBORAT de REBELII PRORUSI

“O arma atat de avansata din punct de vedere tehnologic cu care a fost doborata aeronava nu putea sa ajunga in mainile unor teroristi decat din Rusia”, a subliniat presedintele Ucrainei.

El a declarat ca este o “datorie morala” sa onoreze memoria celor care au pierit in acest accident aviatic si “sa asigure o pedeapsa corecta pentru cei care sunt vinovati de prabusirea avionului”.

Servicii funerare au fost organizate in Olanda si Ucraina vineri pentru marcarea implinirii unui an de la prabusirea unei aeronave MH17 in regiunea Donetk.

Si in Australia vor fi tinute servicii funebre in memoria victimelor.

CITESTE SI: ZBORUL MH-17: Ancheta internationala va prelungita pana in august 2015 

Cei mai multi pasageri erau de origine olandeza (146), urmati de cetateni malaysieni (42) si australieni (27).

Aeronava Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines cu ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborata pe data de 17 iulie 2014 in regiunea Donetk, declarata zona de conflict in acea perioada, in urma luptelor dintre autoritatile ucrainiene si fortele separatiste proruse.

 Sursa foto ZiuaNews