Porosenko: Ucraina este pregatita sa se APERE MILITAR, daca procesul de PACE va esua

Ucraina este pregatita sa se apere prin mijloace militare, daca procesul de PACE cu separatistii prorusi va esua, a declarat duminica presedintele ucrainean, PETRO POROSENKO, intr-un interviu pentru posturi de televiziune ucrainene, relateaza AFP.

“Trebuie sa consolidam liniile noastre de aparare, sa intarim armata”, a adaugat POROSENKO, evocand in acest scop achizitia unor “echipamente” de la partenerii occidentali.

Citeste si: MII DE OAMENI PROTESTEAZA LA MOSCOVA FATA DE IMPLICAREA RUSIEI IN CONFLICTUL DIN UCRAINA

“Trebuie sa ne dotam cu toate cele necesare: echipamente de supraveghere, radare”, a adaugat presedintele ucrainean.

In cursul unei vizitei a lui POROSENKO in Statele Unite, Casa Alba a anuntat deblocarea unui ajutor in valoare de 46 milioane de dolari pentru echipamente si instruirea fortelor ucrainene.

Administratia presedintelui american Barack Obama a respins ideea de a livra arme Ucrainei si a apreciat ca acest fapt “nu va permite sa fie schimbat echilibrul de forte fata de separatisti”.

POROSENKO s-a referit, de asemenea, la intalnirile sale cu omologul sau rus, Vladimir Putin, apreciind ca “fara aceste intalniri, nu ar exista procesul (DE PACE) actual”.

Citeste si: UCRAINA: SCHIMB DE PRIZONIERI INTRE ARMATA SI INSURGENTI

In acest context, Kremlinul a apreciat anterior ca POROSENKO a “inceput sa inteleaga” ca nimeni nu are nevoie de actiuni militare, insa cei care fac parte dintr-un “partid al razboiului” sunt in continuare influenti.