Portretele unor lideri mondiali, pictate de George W. Bush

George W. Bush, care se consacra picturii dupa ce a fost presedinte al Statelor Unite, a realizat portrete ale lui Vladimir Putin si Tony Blair, care vor fi prezentate vineri la televiziune, inainte de o expozitie, potrivit Mediafax.

Intr-un interviu acordat fiicei sale Jenna Bush Hager, jurnalist la NBC, care va fi difuzat vineri in emisiunea Today, fostul presedinte afirma ca a realizat 24 de portrete ale unor lideri mondiali in spirit de “prietenie”.

Presedintele rus Vladimir Putin, fostul premier britanic Tony Blair si Dalai Lama sunt doar cativa dintre cei care i-au fost subiecte fostului presedinte, care a anuntat in urma cu cateva luni ca se consacra picturii.

Tablourile pe care telespectatorii le vor putea descoperi fac obiectul unei expozitii artistice, “Arta lidership-ului: diplomatia personala a unui presedinte” (5 aprilie – 3 iunie), prima a pictorului amator, in Biblioteca sa prezidentiala din Dallas (Texas).

Niciunul dintre modele nu si-a vazut portretul, a declarat Bush in interviu, potrivit unui extras difuzat joi. Vazandu-le, “cred ca vor spune: Wow, George Bush este pictor!”, s-a amuzat el.

“Sper ca vor intelege spiritul in care au fost pictate tablourile, cel de prietenie”, a adaugat el afirmand ca isi “admira modelele ca lideri”.

In acelasi interviu, Laura Bush afirma ca sotul ei “este foarte disciplinat si lucreaza in fiecare zi” la tablouri.

Citeste si: Afla ce smartphone-uri folosesc cei mai puternici lideri ai planetei. Cele mai securizate telefoane din lume

Republicanul George W. Bush, in varsta de 67 de ani, presedinte din 2001 si pana in 2009, ale carui mandate au fost marcate de atentatele din 11 septembrie si razboaiele din Irak si Afganistan, duce o viata linistita in Dallas, dedicandu-se noii sale pasiuni.

Intr-un interviu acordat NBC in noiembrie, el a afirmat ca este “pictor”. “Puteti spune ca nu sunt pictor, dar eu cred ca sunt”, a declarat el, adaugand ca “nu regreta lumina reflectoarelor”.

Intalnindu-se prima data cu profesorul sau de pictura, Bush i-a spus: “Un Rembrandt care se ascunde in acest corp, treaba dumneavoastra este sa il gasiti”, a povestit el glumind.

Sursa foto: salon.com