PORTUGALIA-FRANTA, 22.00, ProTv, Dolce / FINALA SURPRIZA de la EURO 2016

FINALA EURO 2016. PORTUGALIA si FRANTA vor juca, duminica seara, in finala Campionatului European care a fost gazduit de Hexagon. Cele doua echipe vor disputa ultimul act al EURO 2016 pe arena „Stade de France”. Meciul va putea fi urmarit in direct pe Dolcesport si Protv cu incepere de la ora 22.00. 

Drumul PORTUGALIEI si FRANTEI pana in finala Euro 2016

PORTUGALIA: Locul 3 in grupa F, dupa 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria si 3-3 cu Ungaria. Apoi, 1-0 cu Croatia in optimi, 6-4 cu Polonia in urma loviturilor de departajare in sferturi, 2-0 cu Tara Galilor in semifinale.

FRANTA: Primul loc in grupa A, dupa 2-1 cu Romania, 2-0 cu Albania si 0-0 cu Elvetia. Apoi, 2-1 cu Irlanda in optimi, 5-2 cu Islanda in sferturi, 2-0 cu Germania in semifinale.

PORTUGALIA si FRANTA s-au intalnit de 24 de ori de-a lungul timpului. PORTUGALIA are 5 victorii, FRANTA 18, iar o disputa s-a incheiat nedecis. Golaveraj: 28-49 in favoarea francezilor.

PORTUGALIA nu a castigat niciodata Campionatul European de Fotbal. Ultima performanta notabila in aceasta competitie a fost disputarea finalei din 2004, atunci cand lusitanii au fost si tara organizatoare. Au pierdut insa surprinzator in fata Greciei, scor 0-1.

Un alt rezultat demn de evidentiat pentru PORTUGALIA este un loc trei la Cupa Mondiala din 1966.

De cealalta parte, FRANTA nu ar fi la primul trofeu al Euro castigat, “cocosii” impunandu-se si la editiile din 1984 si 2000. De asemenea, francezii au cucerit si Cupa Mondiala in 1998, atunci cand au fost tara gazda.

PORTUGALIA v FRANTA (echipe probabile):

PORTUGALIA: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches – Nani, Ronaldo. Selectioner: Fernando Santos.
FRANTA: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann, Payet – Giroud. Selectioner: Didier Deschamps.

Stadion: „Stade de France” (Saint-Denis)
Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia).

Sursa foto: uefa