Porturile din Abu Dhabi lansează prima soluție de tip blockchain pentru logistică

Maqta Gateway LLC, o filială deținută în totalitate de Porturile din Abu Dhabi, a devenit prima entitate din Abu Dhabi care își desfășoară propriile sale soluții de tip blockchain, anunță Construction Business News.

Maqta Gateway a dezvoltat și lansat Silsal – o tehnologie bazată pe blockchain, care urmărește îmbunătățirea eficienței în industria de transport și logistică. Potrivit Științelor în domeniul Construcțiilor, Silsal va fi inițial disponibilă pentru transportatorii de mărfuri și clienții lor, noul sistem fiind lansat pentru “restul comunității comerciale ca instrument complementar mPCS-ului existent” (Maqta’s Community Community System). “

Folosind un blockchain intern, Porturile din Abu Dhabi speră să reducă numărul documentelor, să faciliteze actualizările de stare în timp real și să accelereze schimbul de informații.

Citește și: BANCA CENTRALĂ A RUSIEI: CRYPTO MONEDELE NU PREZINTĂ UN RISC PENTRU STABILITATEA FINANCIARĂ GLOBALĂ

Silsal a fost dezvoltat intern în laboratorul Digital Innovation Lab al Maqta Gateway și a fost testat pe teren cu clienții strategici ai porturilor din Abu Dhabi, conform rapoartelor Business News. CEO al Gateway-ului Maqta Dr. Noura Al Dhaheri a comentat: “Blockchain-ul este un pas cheie în digitalizarea comerțului”.

Pe lângă blockchein, Maqta Gateway și-a creat propriul sistem de identitate digitală, care poate cripta toate tipurile de documente de transport. “Acest lucru”, spune dr. Noura Al Dhaheri, “va elimina necesitatea accesului prin parole, care pot fi adesea un risc de securitate”.

Industria logistică și de transport maritim este în continuare foarte interesată în dezvoltarea soluțiilor de tip blockchain, estimând că tehnologia ar putea economisi 20% din costurile totale ale transportului fizic în întreaga lume, iar CEO-ul FedEx îl numește “următoarea frontieră” pentru lanțurile globale de aprovizionare.