PORTURILE din Constanta au fost REDESCHISE, dupa imbunatatirea vremii

PORTURILE constantene au fost REDESCHISE, sambata, in urma imbunatatirii conditiilor meteorologice, dupa ce toate operatiunile fusesera sistate de vineri, din cauza vantului foarte puternic.

Astfel, potrivit Capitaniei Zonale Constanta, manevrele in portul Mangalia au fost reluate pana la orele pranzului, in timp ce operatiunile portuare in Constanta Nord, Constanta Sud – maritim si fluvial si Midia au fost reluate in jurul orei 14.00.

Citeste si: INFORMARE METEO de NINSORI, VANT si GER valabila pentru duminica

Manevrele navelor au fost suspendate aproape 24 de ore din cauza vantului foarte puternic, ce sufla, la rafala, cu viteze de 70 – 80 km/h.

De asemenea, din acelasi motiv fusese restrictionata si deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunare-Marea Neagra, si in acest caz activitatea fiind reluata complet tot in cursul dupa-amiezii de sambata.

Citeste si: ZECI de TRENURI ANULATE din cauza conditiilor METEO nefavorabile

Judetul Constanta a fost, ca intreaga jumatate sudica a tarii, sub atentionare cod galben de ninsoare si vant, de vineri dupa-amiaza pana sambata la ora 11.00. Meteorologii au emis, sambata, o informare de vreme rea, valabila duminica in toata tara, cand se vor semnala ninsori, racire accentuata si intensificari ale vantului.

Sursa foto: ziuaveche.ro