POSTA ROMANA a incheiat contractul cu sefa de la directia juridica, care va primi COMPENSATII de 60.000 euro

Posta Romana a incetat contractul cu sefa directiei juridice, Rosita Alexe, care va primi in schimb compensatii in valoare de 60.000 euro. In tot acest timp, Ministerul Comunicatiilor a cerut Corpului de Control al premierului sa verifice legalitatea compensatiilor de la Posta Romana.

Potrivit unui document citat de HotNews.ro, Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane, a semnat in 14.05.2014 o decizie de incetare a contractului colectiv de munca cu Rosita Alexe, director executiv al directiei executive juridice, control si resurse umane, care va primi in schimb o compensatie globala echivalenta cu drepturile banesti la care ar fi avut dreptul pe o perioada de 30 de luni.

Rosita Alexe a incasat anul trecut in aceasta functie 106.662 lei (aproape 8.900 lei/luna), ceea ce inseamna ca ea va primi o compensatie de aproape 267.000 lei (circa 60.000 de euro). Sindicalistii acuza ca peste 85% dintre salariatii Postei au venituri nete lunare intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse).

Potrivit documentului citat, incetarea raporturilor de munca a fost solicitata de Rosita Alexe.

Aceasta a adresat in aceeasi zi conducerii ‘rugamintea de a fi de acord cu incetarea raporturilor de munca incepand cu data de 15.05.2014, prin acordul partilor, in temeiul art. 55, lit. b din Codul Muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea, va adresez rugamintea de a-mi plati toate drepturile banesti la care am dreptul potrivit Contractului individual de munca si legislatiei muncii’.

Demiterea lui Ion Smeeianu si a Rositei Alexe – una din principalele revendicari in cadrul protestelor postasilor / Smeeianu ar primi o compensatie de 72.000 de euro daca este indepartat de la sefia Postei

Amintim ca in cadrul protestelor recente care au scos in strada mii de postasi, demiterea directorului general, Ion Smeeianu, a directorului executiv, Rosita Alexe, si a restului trupei pe care domnul Smeeianu a adus-o de la Radiocomunicatii (n.r. Societatea Nationala de Radiocomunicatii – SNR) a fost una din principalele revendicari.