Posta Romana incheie anul 2014 cu un profit de 16,7 milioane de euro, depasind tintele stabilite

Compania Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit operational de 74,3 milioane de lei (16,7 milioane de euro), fata de o pierdere de 52 milioane de lei (11,7 milioane de euro) in 2012 si de 35 milioane de lei (7,8 milioane de euro) in 2013, informeaza Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), intr-un comunicat transmis la redactie.

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a declarat ca rezultatele financiare inregistrate de Posta Romana in 2014 au depasit tintele de profit stabilite la preluarea mandatului si a adaugat ca aceste rezultate arata clar ca in Romania pot fi obtinute performante economice si la companiile de stat, atata vreme cat exista dialog, respect reciproc, incredere si profesionalism.

“Doresc sa fac publice rezultatele financiare de exceptie ale Companiei Nationale Posta Romana pentru anul 2014, care, spre satisfactia noastra, au depasit tintele de profit stabilite la preluarea mandatului. Multumesc tuturor angajatilor CNPR, noii conduceri cu care am reusit aceste performante deosebite, membrilor Consiliului de Administratie si nu in ultimul rand reprezentantilor MSI in Adunarea Generala a Actionarilor. Aceste rezultate arata clar ca in Romania pot fi obtinute performante economice si la companiile de stat atata vreme cat exista dialog, respect reciproc, incredere si profesionalism in desfasurarea activitatii noastre in fiecare zi in folosul societatii”, a spus ministrul.

Mondo News iti recomanda si: Vezi ce estimari facea RAZVAN COTOVELEA pentru compania POSTA ROMANA

Acesta a adaugat ca Posta Romana incheie anul 2014 fara pericolul de a intra in insolventa, fapt garantat pentru urmatorii doi ani, cu o crestere salariala ce nu pune in pericol dezvoltarea companiei, dar si cu un proces de privatizare relansat aflat in plina implementare. 

“La preluarea mandatului de ministru i-am asigurat pe toti angajatii CNPR de implicarea mea in problemele grave cu care se confruntau inca din anul 2012, mentionand ca trebuie sa avem respect si pretuire pentru toti angajatii. Incheiem anul 2014 cu eliminarea pericolului de insolventa pentru urmatorii doi ani, cu o crestere salariala ce nu pune in pericol dezvoltarea companiei, cu un acord solid intre conducere si sindicate precum si cu un proces de privatizare relansat ce se afla in plina desfasurare”, a mai declarat ministrul Razvan Cotovelea.

De precizat ca Ministerul pentru Societatea Informationala este actionar majoritar la compania Posta Romana, cu 75%.

CITESTE SI: SALARII MAJORATE la Posta Romana, din luna noiembrie

In urma activitatii sale comerciale, CNPR va aduce pana la sfarsitul anului 2014, 390 milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat. Contributia este una record in contextul disponibilizarilor operate in anul 2013, care au redus contributiile din impozitul pe salarii. Peste 22% din aceasta suma, respectiv 87 milioane de lei (19,5 milioane de euro), reprezinta TVA aferenta contractelor comerciale incheiate in cursul anului 2014 de operatorul national de servicii postale.

“Pentru a putea realiza cu adevarat performantele economice de exceptie ale CNPR, precizam ca bugetul MSI pe anul 2013 a fost in suma de 129.9 milioane lei, echivalentul a 29.4 milioane de euro (MSI, CERT – RO, CNMSI, CNRD), iar pentru anul 2014 bugetul este in suma de 82.2 milioane de lei, echivalentul a 18.4 milioane de euro (MSI, CERT-RO)”, se mai arata in comunicat.

Compania Nationala Posta Romana este o companie nationala infiintata pe Legea 31/1990, si nu o institutie publica. Ea functioneaza pe gestiune economica, ceea ce inseamna ca isi asigura veniturile, in mod independent, din contracte comerciale.