POSTA ROMANA isi SCUMPESTE o parte dintre SERVICII incepand cu 1 MARTIE

Compania Nationala POSTA ROMANA a anuntat ca va SCUMPI o parte din serviciile sale incepand de la data de 1 martie. Astfel, va creste tariful pentru trimiterea de colete postale interne de la 1,2 lei la 4,3 lei/trimitere, in timp ce taxa pe fiecare kilogram sau fractie de kilogram se va diminua de la 1,2 lei la 0,5 lei/kilogram.

De asemenea, POSTA ROMANA va modifica STRUCTURA TARIFARA a trimiterilor retur, avand ca obiect colete postale cu greutate pana la 10 kilograme inclusiv, prin introducerea, pe langa tariful pe fiecare kilogram sau fractie de kilogram de 0,5 lei, a unui tarif fix/trimitere de 1,5 lei/trimitere.

CITESTE SI: POSTA ROMANA VA FI RESTRUCTURATA PENTRU A PUTEA FI VANDUTA PE BURSA

Aceste modificari tarifare operate de POSTA ROMANA au avut la baza acoperirea costurilor generate de prestarea serviciilor postale interne din sfera serviciului postal universal si au fost aprobate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Totodata, POSTA ROMANA a eliminat tarifarea diferentiata pentru Europa si restul lumii, in cazul trimiterilor prioritare.

Sursa foto: gandul