POSTASII din intreaga tara, in GREVA JAPONEZA

Membrii Sindicatului Lucratorilor postali din Romania (SLPR) declanseaza, marti, GREVA JAPONEZA in toata tara, urmand ca joi, de la ora 10.00, sa aiba loc pichete la sediile oficiilor judetene de posta din toata tara si la sediul Companiei Nationale Posta Romana din Bucuresti (CNPR), a declarat Cristian Iancu, secretarul general adjunct al Federatiei Sindicatelor din Posta si Telecomunicatii.

“Reprezentantii Sindicatului Lucratorilor Postali (SLPR) s-au intalnit, duminica, la sediul Guvernului, cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, si cu ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, pentru a prezenta situatia salariatilor din Posta Romana si principalele revendicari care vizeaza conducerea companiei. Din pacate, in urma acestei intalniri, nu s-au gasit solutii la problemele cu care ne confruntam si, de aceea, am decis sa respectam intocmai calendarul de proteste anuntat saptamana trecuta”, a spus Cristian Iancu, citat de Agerpres.

Citeste si: POSTASII, miting de protest in Piata Victoriei

Potrivit acestui calendar, in saptamana 12-16 mai, se va desfasura o ampla campanie de informare a populatiei cu privire la motivele care au generat protestele POSTASILOR.

“In cazul in care autoritatile competente ale statului vor ignora solicitarile sindicatului, din data de 19 mai, liderii de sindicat, impreuna cu reprezentanti din structurile de conducere, vor intra in GREVA FOAMEI”, a precizat Cristian Iancu.

Aproximativ 4.000 de sindicalisti din cadrul Federatiei Sindicatelor Libere din Posta Romana (FSLPR) au protestat, duminica dimineata, in fata sediului Guvernului, conform informatiilor Jandarmeriei.

Citeste si: POSTASII au cerut in strada DEMITEREA directorului general al Postei Romane

De asemenea, membrii Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) au pichetat, miercuri, sediul Companiei Nationale Posta Romana din Bucuresti, cerand in principal demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, si a directorului executiv, Rosita Alexe.

Revendicarile sindicalistilor vizeaza, totodata, renuntarea la “guvernanta corporativa” si revenirea la vechea forma de conducere. De asemenea, se doreste angajarea imediata a personalului necesar pe posturile vacante din operational, respectiv factori postali, agenti postali, oficianti, lucratori in tranzite. In plus, POSTASII vor sa primeasca o crestere salariala egala cu echivalentul inflatiei, in suma fixa, incepand cu data de 1 iunie.

Sursa foto: jurnalul.ro