POSTASII PICHETEAZA sediile oficiilor judetene de posta si pe cel al CNPR

Membrii Sindicatului Lucratorilor Postasi din Romania (SLPR) PICHETEAZA joi, incepand cu ora 10.00, sediile oficiilor judetene de posta din toata tara, precum si sediul Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), din Capitala.

Cele mai importante revendicari ale SLPR sunt angajarea de personal pe posturile vacante, cresterea salariilor din Posta Romana incepand cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflatiei, acordata in suma fixa, si cresterea lunara a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioara.

Potrivit secretarului general adjunct al Federatiei Sindicatelor din Posta si Telecomunicatii, Cristian Iancu, actiunile de protest declansate si desfasurate de catre SLPR sunt indreptate exclusiv impotriva directorului general Ion Smeeianu si a directorului executiv Rosita Alexe.

Citeste si: NEGOCIERI intre conducerea POSTEI ROMANE si sindicalisti

“De cand au fost numiti, directorul general Ion Smeeianu si directorul executiv Rosita Alexen au incalcat prevederile Contractului Colectiv de Munca, principiile dialogului social si au “ras” 6.000 de locuri de munca din Posta Romana”, a precizat Cristian Iancu, citat de Agerpres.

De asemenea, luni dimineata, conducerea sindicatului din Posta Romana va decide daca intra sau nu in greva foamei, dupa ce, in prealabil, vineri, va avea loc o intalnire a comisiei tehnice a Companiei Nationale Posta Romana din Bucuresti (CNPR) si a Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR).

“Decizia ca liderii de sindicat sa intre sau nu in greva foamei va fi luata luni dimineata, dupa intalnirile pe care le vom avea in prealabil la nivel de sindicat, dar si cu reprezentantii companiei. In aceste conditii, actiunile de protest pe care le-am declansat vor continua in conformitate cu calendarul anuntat. Concret, pana pe data de 16 mai, se va desfasura o ampla campanie de informare a populatiei cu privire la motivele care au generat protestele postasilor, iar joi, 15 mai, vor avea loc pichete la sediile oficiilor judetene de posta din toata tara si la sediul CNPR din Bucuresti, incepand cu ora 10.00”, a spus Cristian Iancu.

Citeste si: POSTASII din intreaga tara, in GREVA JAPONEZA

Aproximativ 4.000 de sindicalisti din cadrul Federatiei Sindicatelor Libere din Posta Romana (FSLPR) au protestat, duminica dimineata, in fata sediului Guvernului.

De asemenea, membrii Sindicatului Lucratorilor Postasi din Romania (SLPR) au PICHETAT pe 6 mai sediul Companiei Nationale Posta Romana din Bucuresti, cerand in principal demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, si a directorului executiv, Rosita Alexe.

Sursa foto: gandul.info