POSTUL PASTELUI: 5 alimente surprinzatoare care nu trebuie sa iti lipseasca in aceasta perioada

POSTUL PASTELUI a inceput luni si dureaza 40 de zile, fiind perioada de pregatire pentru Invierea Domnului, care, in 2014, va fi praznuita pe 20 aprilie. Vestea buna este ca acum ai ocazia sa scapi de cateva kilograme in plus si in acelasi timp sa-ti detoxifici organismul.

Profita si tu de aceasta perioada de restrictii si include in dieta mancaruri sanatoase, care iti curata corpul si te fac sa te simti mai bine in pielea ta. Iata 5 alimente care nu trebuie sa iti lipseasca in POSTUL PASTELUI si beneficiile aduse de acestea!

1. Spanacul

Legumele cu frunze verzi, asa cum este spanacul, contin luteina, un antixodiant cu multiple beneficii, ce te ajuta sa iti mentii vederea sanatoasa si previne imbatranirea prematura. In plus, spanacul iti ofera vitaminele si mineralele de care ai nevoie in Postul Pastelui, atunci cand organismul este privat de proteinele de origine animala.

2. Sfecla rosie

Un alt aliment care nu trebuie sa iti lipseasca din meniu in post este si sfecla rosie. De ce? Pentru ca este plina de vitamina A, B si C, dar si de minerale esentiale, precum fier, fosfor, cupru sau magneziu. In plus, sfecla rosie este si o sursa buna de fibre naturale si proteine.

Citeste si: STUDIU: Uite ce boli pot cauza alimentele prajite

3. Avocado

Avocado este un aliment detoxifiant pe care il poti cosuma in cele 40 de zile de Post al Pastelui. Avocado este un fruct cu un mare continut de grasimi bune, plin de substante cu proprietati antioxidante, care previn diverse tipuri de cancer. Totodata, avocado contribuie la reglarea nivelulului de zahar in sange si are un continut redus de carbohidrati.

4. Fasolea

Fasolea nu trebuie sa iti lipseasca din alimentatie in perioada Postului Pastelui. Este satioasa, contine fier, proteine si are putine calorii. In plus, fasolea poate actiona ca un supliment energetic natural si este bogata in fibre, motiv pentru care vei avea parte de o digestie optima.

5. Branza vegetala

Daca ai pofta de branza in perioada postului poti alege branza Tofu, obtinuta din lapte de soia. Pe langa faptul ca este un aliment nutritiv, bogat in proteine, tofu contine acizi grasi esentiali Omega 3, dar si mai multe minerale. Un alt beneficiu adus de branza vegetala este si faptul ca aceasta reuseste sa scada colesterolul rau si sa creasca nivelul celui bun.

Ce trebuie sa faci in POSTUL PASTELUI

– Evita sa mananci mai mult decat trebuie;

– Respecta cele trei mese;

– Consuma cat mai multe fructe si legume;

– Gateste diversificat;

– Nu uita de miscare.

Sursa foto: zeri.info