Postul Realitatea TV trebuie să se închidă! Verdictul CNA și unda verde pentru Realitatea Plus

Cererea Realitatea Media, companie pentru care a fost cerută declanșarea procedurii falimentului, de prelungire a licenței sale a fost respinsă, marți, de către CNA. Doar patru membri au votat în favoarea prelungirii, în timp ce cinci au votat împotrivă, iar unul s-a abținut. Licența actuală expiră pe 30 octombrie, iar neprelungirea ei înseamnă, practic, închiderea postului, mâine fiind ultima zi de emisie.

Update: Imediat după discuțiile despre Realitatea TV, membrii CNA au luat în considerare o cerere de modificare a structurii serviciului de programe a postului Realitatea Plus, care să retransmită actualul conținut Realitatea TV. Cererea a fost aprobată rapid, cu unanimitate. Potrivit datelor primite de CNA, postul Realitatea Plus este difuzat în patru rețele mici, a fost acceptat recent de Ines. Reprezentanții Realitatea au spus că există acorduri de la RCS și UPC.

Posturile TV funcționează în baza unor licențe cu durată de nouă ani. Actuala licență Realitatea a fost prelungită, ultima oară, în octombrie 2010. Între timp, postul a intrat în isollvență, iar anul acesta a fost cerută declanșarea procedurii falimentului, lucru care, conform Realitatea, nu a fost tranșat încă.

Știre inițială

Dar tot marți este așteptată la CNA o dezbatere pentru schimbarea structurii serviciului Realitatea Plus, post operat tot de Cozmin Gușă, proprietarul Realitatea TV, prin societatea Geopol International.
Discuțiile de la CNA s-au concentrat pe situația falimentului Realitatea, care nu a fost declarat încă oficial, ci este așteptată o decizie în lunile următoare. Mai mulți dintre membri au spus că forul trebuie să respecte interesul public, care ar cere existența unui astfel de post TV, precum și să aprobe o prelungire a licenței cu 9 ani, urmînd ca, în cazul falimentului, aceasta să fie retrasă conform legii prin lipsa de activitate a postului. Alți membri au insistat, însă, că reglementările în vigoare îi obligă să țină cont de “ștampiluțe”, având în vedere lipsurile dosarului Realitatea pentru prelungirea licenței.
 
Pentru prelungirea licenței au votat Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alexandru Kocsis, Răsvan Popescu. Au votat împotrivă Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu. S-a abținut Orsolya Eva Borsos.
 
Cazul are loc la o zi după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD, dar în afara unor glume și aluzii ale membrilor CNA acest aspect a fost, în general, ignorat în timpul discuțiilor.
 
Sursa foto: realitatea