Postul Romania TV, AMENDAT cu 40.000 de lei pentru emisiunea lui DAN DIACONESCU

Consiliul National al Audiovizualului a decis in sedinta de joi sa amendeze postul Romania TV cu suma de 40.000 de lei pentru emisiunea “OTV LIVE!”, moderata de DAN DIACONESCU, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, amenda a fost aplicata deoarece radiodifuzorul a incalcat dispozitiile art. 68 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, conform carora: “Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de știri și dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care detin functii sau demnitati publice ori purtatori de cuvânt ai institutiilor publice, precum și de persoane desemnate public sa candideze sau care și-au anuntat public intentia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidentiale”.

Citeste si: SEDINTA SPECIALA a CNA, dedicata CAMPANIEI ELECTORALE pentru prezidentiale

Totodata, CNA a decis sa someze public Romania TV pentru emisiunea “Romania alege presedintele” din data de 7 octombrie la care a fost invitat CALIN POPESCU TARICEANU.

Citeste si: CNA: CAMPANIA ELECTORALA pentru PREZIDENTIALE in audiovizual va fi GRATUITA

De asemenea, CNA a amendat cu 20.000 de lei postul Antena 3 pentru emisiunea “Sinteza Zilei” din data de 7 octombrie, la care a luat parte DAN DIACONESCU.

Sursa foto: gandul.info