PROTESTE ANTI PONTA IN CLUJ SI IN PIATA UNIVERSITATII: “Mai bine C***A, decat TRADATOR, mai bine GOLAN, decat PLAGIATOR”

Cateva sute de persoane au iesit din nou in strada joi seara, in Piata Universitatii din Capitala, dar si in Cluj, pentru a cere demisia premierului PONTA, urmarit penal.

In Bucuresti, manifestantii s-au adunat la ora 19:00, la Universitate, urmand sa plece intr-un mars spre Palatul Parlamentului. Protestarii au pancarte pe care scrie ironic “Ponta apare, soarele rasare” sau “Noi muncim, nu gandim”.

Nici controversata declaratie a fostului ministru de la Transporturi, Ioan Rus, nu a ramas netaxata in Piata. Rus si-a dat demisia din functie, joi dupa-amiaza dupa ce le-a numit “curve” pe sotiile romanilor plecati la munca in strainatate si “golani” pe copiii acestora. La Universitate, manifestantii au bannere pe care scrie “curvele sunt la putere”.

CITESTE SI: NOI PROTESTE in PIATA UNIVERSITATII. MANIFESTANTII CER DEMISIA LUI VICTOR PONTA

“Cei pe care i-am ales nu ne sunt egali. Folosesc legea si functia dupa bunul plac. Un prim ministru suspect – dar care nu poate fi anchetat – te ameninta sa stai acasa.
Ce faci?

– Una din cereri este “libertatea de exprimare”.

Rugam Jandarmeria – care la ultima manifestare de la Universitate, cu despaduririle, a amenintat jurnalisti si protestatari – sa respecte libertatea oricarui cetatean de a-si exprima nemultumirile. Speram ca nu suntem in semidictaturi de tip Erdogan sau Viktor Orban si vom cere demisia urgenta a sefului jandarmeriei care mai accepta vreun comportament agresiv in fata unor comportamente pasnice si legitime.

Avem voie sa mergem pe strada. Avem voie sa ne spunem parerea in orice spatiu public din tara asta”, arata organizatorii.

De asemenea, acestia roaga “politicienii sa se exprime la manifestarile proprii, pentru ca au obiceiul sa amestece temele si mesajele”.

“Aici se vrea un mod de exprimare al societatii civile fara legatura cu manipularile cum ca ‘cine nu e cu noi e platit de adversari’.

CITESTE SI: PROTESTE in CAPITALA pentru SALVAREA PADURILOR si DEMITEREA lui PONTA. JANDARMII au INTERVENIT pentru DISPERSAREA MANIFESTANTILOR

De asemenea rugam trolii societatii civile sa nu participe daca nu vor – dar sa nu mai cultive confuzia. Sa ceri ca puterea sa raspunda pentru abuzuri – incompetenta – iresponsabilitate nu inseamna ca sprijini pe altcineva”, arata organizatorii.

Oamenii au iesit in strada si la Cluj. Peste 500 de oameni s-au adunat si in centrul Clujului ca sa-i ceara demisia premierului Romaniei,Victor Ponta.

Acestia scandeaza “Jos Ponta”, “Demisia”, “Afara, afara cu PSD din tara”, “Victor Ponta pentru noi este Ceausescu doi”, dar si “Victor Ponta, nu uita, te asteapta DNA” sau “Ponta da-te dus, du-te dupa Rus”, aluzie la demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, potrivit City News.

Oamenii au panacrte cu “Sustinem DNA” sau “Mai bine curva, decat tradator, mai bine golan, decat plagiator”.

De asemenea, un protestatar a adus cu el si o jucarie care-l infatiseaza pe Mickey Mouse, aceasta fiind “spulberata” de un caine al unei alte persoane.

Sursa foto www.ziare.com