Poți deveni cetățean al acestei țări cu o investiție puțin peste 12 Bitcoin

Poți deveni cetățean al statului Antigua și Barbuda cu o minimă investiție de 100 de mii de dolari, adică aveți nevoie de puțin peste 12 Bitcoin la prețul curent. Acest lucru este posibil după ce Actul privind Programul de investiții al Cetățeniei de către Antigua și Barbuda a fost modificat de parlamentul țării, permițând efectuarea de plăți utilizând bitcoin, precum și alte crypto monede.

Rezoluția a fost anunțată de Primul Ministru al țării și de Ministrul de Finanțe și Guvernanță Corporativă și de Parteneriatele Public-Privat, Hon. Gaston Browne, potrivit News Room Antigua. Potrivit lui Browne, decizia a fost luată în scopul de a face convenabil pentru solicitanții de cetățenie care dețin crypto monede. Prin adăugarea acestei metode de plată, programul va putea atrage mai mulți oameni din întreaga lume.

“Și adevărul este și că avem un număr de investitori în crypto monede, care sunt dispuși să-și obțină cetățenia, și ar plăti doar cu crypto monede “, a declarat Browne în parlament. “Dacă nu acceptați crypto monede, atunci veți fi blocați în mod sigur pe această piață”. Conform lui Browne, plățile efectuate în crypto monede vor fi convertite zilnic în dolari americani pentru a evita pierderile care pot apărea din cauza volatilității.

Investiți sau contribuiți

Pentru a fi eligibili pentru cetățenie prin Actul privind programul de investiții al cetățenilor Antigua și Barbuda, persoanele fizice pot alege să investească în țară sumele cuprinse între 400.000 și 1.5 milioane de dolari sau să contribuie cu suma de 100.000 de dolari la Fondul Național de Dezvoltare al țării. Sumele suplimentare trebuie, de asemenea, plătite pe baza numărului de persoane aflate în întreținere.

Citește și: BITCOIN A DEPĂȘIT 8.000 DE DOLARI. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PREȚUL ETHEREUM ȘI AL CELORLALTE CRYPTO MONEDE

După cum a raportat anterior CCN, statul insular a inițiat diverse eforturi menite să permită un mediu prietenos pentru crypto monede. Anul trecut, în luna aprilie, de exemplu, procurorul general al țării a fost instruit de cabinet să elaboreze o legislație care să permită serviciilor guvernamentale să fie plătite cu bitcoin.

Îmbunătățiți imaginea țării

În acel moment, ministrul Afacerilor Externe, Comerțului Internațional și Imigrației, Everly Paul Chet Greene, a susținut că natura imuabilă a tehnologiei blockchain a permis ca tranzacțiile să fie urmărite și astfel ar putea atenua reputația statului insular ca paradis fiscal.

Datorită sectorului său financiar înfloritor, precum și a unei mari industrii de jocuri de noroc pe Internet, Antigua și Barbuda a fost considerat deosebit de susceptibil de spălarea banilor și de alte infracțiuni financiare. Greene a susținut, de asemenea, că permițând serviciilor guvernamentale să se plătească pentru utilizarea bitcoin ar consolida reputația Antigua și Barbuda ca un trailblazer în regiune.

“Aici, în Antigua și Barbuda știm că suntem întotdeauna foarte mult în față și în centrul noilor evoluții; noi suntem lideri, trendsetteri în Caraibe “, a spus Greene în acel moment.