Potopul s-a abatut asupra Romaniei! Inundatiile si grindina au facut prapad

Potopul s-a abatut asupra Romaniei in ultimele 24 de ore. Inundatiile, grindina, furtunile si viitura au distrus zeci de hectare agricole, au distrus case si au adus, inca o data, disperarea in sufletul romanilor.

Mai mult, potopul si ploile diluviene vor continua cel putin pana in aceasta seara la ora 23.00, Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) anuntand COD galben de ploi torentiale si grindina in Oltenia, Transilvania, Muntenia, Maramures si Moldova. Practic, in toata tara se vor semnala averse torentiale, descarcari electrice, aspect de vijelie si caderi de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 60-70 l/mp.

In judetul Arges cateva gospodarii si un pod au fost afectate de viituri, in timp ce doi kilometri de drum au fost acoperiti de ape. In mai multe localitati constantene  au fost afectate sute de gospodarii, iar viiturile au distrus poduri, garduri, podete si hectare agricole.

In judetele din zona Moldovei este prapad. In Suceava sute de sate au fost acoperite de grindina in 20 de minute, peste 1000 de hectare de culturi fiind distruse de furtuna. Grindina a distrus acoperisuri si geamuri si a spart capetele oamenilor, stratul de gheata ajungand si la 30 de centimetri.

Sursa foto: digi24.ro