Povestea incredibila a batranului care este considerat “sfant”

Dobri Dimitrov, cunoscut in Bulgaria si sub numele de Bunicul Dobri sau Sfantul din Bailovo, este un pusnic care parcurge zilnic cativa kilometri pentru a stange bani in scopuri caritabile. Pe batranul Dobri oamenii il pot intalni in fata Catedralei Alexander Nevsky din Sofia, acolo unde ii roaga pe oameni sa ii ofere bani. Dobri Dimitrov Dobrev a implinit 101 ani pe data de 20 iulie 2015, insa varsta inaintata nu il impiedica sa isi ajute semenii aflati la nevoie.

Cu parul alb, o barba lunga si haine ponosite, la prima vedere Bunicul Dobri poate fi confundat cu un cersetor, insa cine are rabdare sa il asculte afla imediat ca toti banii stransi intr-o zi sunt donati de batran orfelinatelor, bisericilor si manastirilor. 

CITESTE SI: Cine este perfect? Urmareste un videoclip care te va emotiona pana la lacrimi

Bunicul Dobri s-a nascut in anul 1914 in localitatea Bailovo, a fost casatorit si a avut patru copii. In urma experientelor pe care le-a trait Dobri a inteles ca aspectele materiale ale vietii nu sunt importante si a decis sa isi doneze toata averea Bisericii Ortodoxe. In prezent, batranul locuieste intr-o camera aflata in incinta unei biserici din satul natal.

Datorita modului in care a ales sa isi traisca viata si a numeroaselor fapte bune pe care le-a facut, Dobri Dimitrov a fost numit de oamenii care l-au cunoscut Sfantul din Bailovo.

 Sursa: protv