Povestea tortionarului Visinescu a ajuns in presa din SUA

Tortionarul ALEXANDRU VISINESCU a fost trimis in judecata

Washington Post, Fox News, Chicago Sun Times si zeci de alte ziare americane au preluat ieri o stire difuzată initial de Associated Press, despre tortionarul Alexandru Vişinescu, urmare a unei anchete jurnalistice realizate de reporterii de la Gandul, anunta site-ul publicatiei.

„Din 1956 si pana in 1963, Alexandru Visinescu a condus cunoscuta închisoare de la Ramnicu Sarat, unde au fost incarcerati liderii politici si intelectualii pre-comunisti ai Romaniei”, se arata în stirea Washington Post, care citează AFP.

Jurnalistii americani scriu despre intâlnirea de marti a reporterilor cu Visinescu, dupa ce Gandul a publicat articolul care arata ca „batranelul cumsecade”  işi duce acum zilele linistit, în ciuda trecutului sau negru.

„Confruntat marti cu jurnalistii langa casa lui din Bucuresti, Visinescu a respins acuzatiile care i se aduc si a spus ca a respectat ordinele. El a injurat si a dat cu pumnii catre un cameraman”, scriu ziaristii americani.

Mai departe, sunt amintite doua dintre dramele de la Ramnicu Sărat care au legatura cu Visinescu: moartea lui Victor Radulescu Pogoneanu si a liderului taranist Ion Mihalache. „Istoricii numesc Ramnicu Sarat <<inchisoarea de exterminare>> sau <<inchisoarea tacerii>>, din cauza regimului de incarcerare. Romania a avut 617.000 de prizonieri politici, dintre care o cincime au murit în detentie, potrivit istoricilor”, spun ziaristii de la Gandul.

sursa foto: gandul.info