“Pozitia copilului”, favorit pentru o nominalizare la Oscarul pentru film strain

Filmul “Pozitia copilului”, regizat de Calin Peter Netzer, a fost inclus pe lista celor patru lungmetraje considerate principalele favorite care ar putea fi nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, informeaza The Hollywood Reporter, citat de Mediafax.

“Chiar si pentru filmele straine, premiul Academiei de film americane ramane cel mai important trofeu. Iranianul Asghar Farhadi a castigat deja unul si ar putea sa il primeasca pe al doilea, insa in acest an concureaza un numar record de 76 competitori”, afima Tim Appelo, critic si jurnalist care scrie pentru publicatia The Hollywood Reporter.

“Cursa este foarte deschisa”, a spus la randul sau regizorul belgian Felix Van Groeningen, care spera ca filmul sau, “The Broken Circle Breakdown”, propunerea Belgiei la Oscar, va fi nominalizat.

“Nu exista un favorit cert, asa cum a fost «Amour» in 2013 sau «A Separation» in 2012”, a adaugat el. 

Pe 20 decembrie, Academia de film americana va anunta o lista scurta cu noua filme straine, din care vor fi alese apoi cele cinci pelicule nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film strain.

Sursa foto: cinemagia.ro