Poziția corectă a corpului în scaune școlare

Sanatatea si nevoile copilului sunt primordiale incepand cu sanul familiei si continuand cu mediul scolar. Pozitia cat mai corecta a corpului este esentiala pentru ca cel mic sa nu acuze dureri de spate, iar oasele sa se poata dezvolta corect. Etapa prescoala si scolara este si etapa cand corpul acestora se dezvolta intr-un ritm alert. Astfel, reprezentatii unitatilor de invatamant, alaturi de parinti, trebuie sa tina cont de ce scaune scolare aleg pentru utilizare in sala de curs si chiar acasa pentru realizarea temelor.

Desi este unul dintre piesele de mobilier de mici dimensiuni, scaunul este printre cele mai utilizate. Astfel, confortul pe care il oferta trebuie sa fie deplin pentru ca elevii sa se simta relaxati si sa poata fi atenti la lectiile predate de cadrele didactice. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, suportul lombar trebuie sa fie extrem de bun, iar unghiul format intre sezut si spatar sa permita o pozitie a corpului corecta.

Desi sunt foarte multe aspecte pe care responsabilii unitatilor de invatamant trebuie sa le ia in calcul, acest lucru devine mult mai simplu cu mobilierul celor de la FurnissaUn furnizor cu experinta in mobilierul scolar poate deveni cel mai bun partener in achizitie. Pe langa faptul ca experinta vorbeste de la sine cu privire la calitatea produselor, acesta se bazeaza si pe cele mai inovative procese tehnice.

Deoarece elevii petrec foarte mult timp pe scaun, materialul joaca un alt rol important. In cazul in care scaunul este prevazut cu burete si imbracat cu un material textil, cea mai potrivita este stofa clasica. Grosimea materialului va determina rezistenta la tasare si rupere. De asemenea, acest tip de material textil se poate curata si foarte rapid.

O varianta mai practica pentru scaunele scolare sunt scaunele cu sezut din PAL melaminat sau din lemn de fag. Aspectul este la fel de placut, creand un stil clasic al salii de curs, datorita lacului cu care este imbracata suprafata din lemn. Acest tip de scaune este, printre ele, si foarte rezistent, prezentand mai putine deteriorari in timp comparativ cu cel imbracat in material textil.

Scaune scolare in tendinte europene

Fabricarea produselor la cele mai inalte standarde de calitate este un aspect extrem de cautat oameni. Functionalitatea si estetica sunt printre elementele principale care orienteaza alegerile clientilor. Cand vine vorba despre unitatile de invatamant, parintii tind sa-si extinda pretentiile la nivelul la care marile state europene au ajuns.

Scaune scolare ergonomice si rezistente, mobilier adaptat anatomiei copiilor, banci care sa oblige la o pozitie corecta si o atmosfera cat mai relaxanta. Acestea sunt cateva dintre aspectele pe care fiecare parinte si le doreste pentru copilul sau. Finisajul perfect al elementelor de mobilier nu doar ca limiteaza considerabil riscul de accidentari, ci ofera si un aspect extrem de placut incaperii.

Cu toate ca am adus in discutie tendintele europene practicate de unii furnizori din Romania, preturile sunt cat se poate de autohtone. Salile de curs pot fi amenajate la preturi accesibile cu piese de mobilier la cele mai inalte standarde de calitate.