POZITIA UDMR fata de PLATFORMA lansata de DACIAN CIOLOS

Presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR (foto), spune ca DACIAN CIOLOS este un om “onest, corect, care stie sa conduca un guvern”, iar principiile din platforma lui sunt “de bun simt”, insa pentru a fi desemnat din nou premier trebuie sa ii convinga pe alegatori, astfel incat sa poata fi sustinut de o viitoare majoritate parlamentara rezultata in urma scrutinului din 11 decembrie.

DACIAN CIOLOS a lansat recent o platforma cu principii si valori care a devenit viral in scurt timp de la lansare. Pe de alta parte, insa, premierul a anuntat ca isi respecta promisiunea facuta la preluarea mandatului si nu va candida, dar a acceptat sa isi continue activitatea la Palatul Victoria dupa alegeri, in cazul in care va fi sustinut de o majoritate.

Chestionat de catre jurnalistii de la Ziare.com cum se pozitioneaza UDMR fata de DACIAN CIOLOS si platforma sa, KELEMEN HUNOR a precizat: “Noi ne pozitionam fata de electoratul nostru, nu fata de PNL sau USR”. “Insa putem discuta toate principiile care sunt sustinute de Dacian Ciolos sau de altii. Acele principii si valori din platforma lui DACIAN CIOLOS sunt de bun simt, noi spunem acele lucruri de 26 de ani. In 2014, in campania prezidentiala, am propus 4-5 domenii unde ar trebui sa avem pact national pe termen lung, altfel nu vom putea dezvolta societatea romaneasca intr-o directie buna si intr-un ritm accelerat.

E vorba de educatie, sanatate, infrastructura, agricultura si acel pact etnic de care vorbeam in apropierea centenarului din 2018. Acele principii si valori sunt din punctul nostru de vedere in regula si pot fi asumate, dar de aici si pana a pune in practica prin Executiv e cale lunga si pana nu stim ce doresc cetatenii, la alegeri, e greu de spus ce se va intampla. Pana acum cunoastem un singur nume de viitor premier, daca va exista majoritate si daca si cetatenii gandesc in acest sens. Nu vreau sa intru in speculatii premature, dar eu cred ca trebuie sa tinem cont de vointa cetatenilor”, a declarat KELEMEN HUNOR pentru Ziare.com.

Spre deosebire de Liviu Dragnea, liderul UDMR spune ca nu este deranjat de faptul ca Dacian Ciolos si-a exprimat disponibilitatea de a ramane premier. “De ce sa ma deranjeze daca Dacian Ciolos vrea sa mearga mai departe cu o platforma si daca reuseste sa ii convinga pe cetateni? Eu un singur lucru am inteles, si consider ca din acest punct de vedere si-a tinut cuvantul: nu s-a inscris in niciun partid si nu se prezinta la alegeri, cu toate ca, am mai spus si repet, e de dorit ca un prim-ministru sa mearga si in alegeri, dar nu e conditie fara de care nu poti sa fii premier, nu este un criteriu exclusivist.

Dar e bine sa te duci in fata alegatorilor si cred ca DACIAN CIOLOS nu ar fi avut vreo problema in acest sens, daca nu ar fi promis ca nu va candida”, a declarat KELEMEN HUNOR. Intrebat ce parere are despre guvernarea Ciolos, KELEMEN HUNOR a spus ca “depinde de portofolii, de ministri”. “Nu pot sa dau o nota in ansamblu si oricum inca nu s-a incheiat aceasta guvernare. Sunt ministere unde lucrurile au mers bine. Nu vreau sa nominalizez, am avut pozitii transante pe parcursul anului, la motiuni simple, legate de agricultura, de justitie, doua portofolii unde eu cred ca lucrurile au mers prost. Dar au fost si domenii unde lucrurile au mers mult mai bine. Despre Dacian Ciolos, eu am o parere buna, consider ca este un om onest, un om corect si un om care stie cum sa conduca un guvern. Dar nu pot sa spun acest lucru despre toti ministrii din Guvernul Ciolos”, a conchis KELEMEN HUNOR.

Sursa foto: maszol.ro