PPDD a depus la DNA o PLANGERE impotriva LAUREI GEORGESCU, presedintele CNA

Presedintele PPDD, Simona Man, si Liliana Minca, deputat PP-DD, au depus, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) o sesizare privind posibilele ACTE DE CORUPTIE ale presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), LAURA GEORGESCU.

Totodata, PPDD solicita demisia LAUREI GEORGESCU de la conducerea CNA.

“Ca urmare a aparitiei in spatiul public a inregistrarilor care dovedesc ca LAURA GEORGESCU, in calitate de presedinte al CNA, incearca sa obtina foloase care nu i se cuvin, sub forma a cinci laptopuri, pentru faptul ca aceasta favorizeaza si protejeaza anumite persoane si televiziuni, PPDD cere demisia Laurei Georgescu din functia de conducere a Consiliului National al Audiovizualului, se arata intr-un comunicat transmis vineri presei.

Citeste si: LAURA GEORGESCU, LIMBAJ JOSNIC: JIGODIA de Severin. BOU’ de Ghita

Potrivit textului denuntului, PPDD solicita inceperea urmaririi penale si tragerea la raspundere pentru savarsirea infractiunilor de LUARE DE MITA si TRAFIC DE INFLUENTA.

“Doamna LAURA GEORGESCU a recunoscut in timpul audierii in fata Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor ca vocea din inregistrari ii apartine, intelegem sa va supunem atentiei faptele inregistrate avand in vedere ca se incadreaza in sfera dreptului penal, intrunind elementele constitutive ale celor doua infractiuni pentru care solicitam cercetarea si sanctionarea doamnei LAURA GEORGESCU”, se mai arata in denunt.

PP-DD sustine ca “oricare ar fi incadrarea juridica a infractiunii savarsite de catre faptuitoare, este evidenta urmarea imediata a faptelor acesteia si anume starea de pericol creata pentru buna desfasurare a activitatii Consiliului National al Audiovizualului, cu atat mai mult cu cat aceasta este o persoana publica, aflandu-se la conducerea unei institutii autonome cu o importanta deosebita iar nepedepsirea infractiunilor poate genera o situatie alarmanta”.

“Consideram ca este absolut necesara dispunerea inceperii urmaririi penale impotriva presedintelui CNA LAURA GEORGESCU, inregistrarile audio fiind o proba indestulatoare pentru calificarea infractiunilor, iar cercetarile in prezenta cauza trebuie efectuate cu o deosebita celeritate si urgenta avand in vedere importanta acestei institutii publice in fruntea careia dansa se afla”, se solicita in denunt.

Citeste si: PPDD face PLANGERE PENALA la adresa sefei CNA

Presedintele CNA, LAURA GEORGESCU, a respins miercuri, in fata membrilor Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor, continutul unor inregistrari aparute in presa, afirmand ca respectivele convorbiri au fost “montate”.

“Inregistrarile din ultimele 48 de ore le resping cu vehementa. Daca vorbim de inregistrarile din spatiul public, trebuie vazut cine este detinatorul inregistrarii integrale, asumat public, pentru ca legea te obliga sa te identifici. Vreau inregistrarea expertizata si integrala cu interlocutor cu tot. Nu exista interpretari corecte cu o asemenea cazuistica. Ele par ilogice”, a sustinut Georgescu.

Ea a mai spus ca se va adresa institutiilor abilitate in aceasta chestiune numai dupa ce membrii Comisiei pentru cultura vor sustine acest demers.