PPE: Credem în finanțe solide, ocuparea forței de muncă și prosperitate

Într-o serie de articole, Mondo News va prezenta pe larg publicului din România acest document de poziție al Grupului PPE – grupul politic cu cea mai puternică reprezentare atât în cadrul legislativului European, cât și în executivul European, pe bună dreptate considerat ca fiind cel mai puternic și influent grup politic.

Acest text este al șaselea din seria de articole care prezintă rolul pe care Uniunea Europeană trebuie să îl aibă ca jucător global, în viziunea Grupului PPE din Parlamentul European.

Uniunea Economică și Monetară trebuie să fie completată de o uniune a inovării

Vom avea nevoie de o economie de piață socială mai echitabilă, creând locuri de muncă, prosperitate și corectitudine socială. Într-o economie globală care este din ce în ce mai interconectată și dependentă de inovare, nu vom atinge în mod durabil acest obiectiv prin reducerea datoriilor și încurajarea izolării. Digitalizarea și globalizarea, mai devreme sau mai târziu, ar anula cea mai mare parte din ceea ce ne este drag în Europa. Cele mai bune stimulente pentru creștere sunt condițiile economice favorabile. Din acest motiv, susținem reformele structurale și investițiile punctuale, impozitarea corectă, acordurile de comerț echitabil, recâștigarea leadershipului în inovare și finalizarea pieței unice. De asemenea, suntem convinși că bugetul UE are nevoie de propriile resurse, așa cum recomandă și raportul Monti privind viitoarea finanțare a UE.

Credem în finanțe solide, ocuparea forței de muncă și prosperitate

Doar cu o economie competitivă, bunăstarea zilei de mâine va putea la rândul ei să crească. Managementul defectuos din trecut și nu pactul de stabilitate de astăzi, a generat șomajul în rândul tinerilor. Susținem stabilitatea fiscală și competitivitatea pe baza reformelor structurale. Finanțele solide, ocuparea forței de muncă și prosperitatea nu sunt în contradicție, dar ele pot fi atinse numai pe termen lung. În același mod, o economie socială de piață nu poate accepta paradisuri fiscale și fraude fiscale.

Citește și: PPE: CARE SUNT DOMENIILE PRIORITARE CARE AR TREBUI ABORDATE DE EUROPA? UE TREBUIE SĂ OFERE CONTINENTULUI SECURITATE, STABILITATE ȘI PROSPERITATE

 

Avem nevoie de standarde echitabile pentru impozitarea în cadrul Uniunii Europene și dincolo de frontierele sale. Euro este moneda întregii Uniuni Europene. Numai cu un euro stabil oamenii vor câștiga încredere în ordinea noastră economică. În plus, dorim să finalizăm Uniunea Economică și Monetară prin consolidarea guvernanței economice în Uniunea Europeană și mai ales în zona euro. Trebuie luate în considerare limitele ale datoriilor naționale, precum și crearea unei metodologii de abordare în mod ordonat a situațiilor de neplată a datoriilor suverane. O monedă solidă necesită o structură consecventă în cadrul UE și un mecanism eficient pentru stabilitatea sa.

De aceea, suntem angajați în pactul de stabilitate, completat de un pact de investiții ambițios, pentru a obține pe termen lung ocuparea integrală a forței de muncă în Europa. Planul Juncker pentru investiții strategice nu poate fi decât un punct de plecare, în sinergie cu fondurile de coeziune și cu politica agricolă comună. Trebuie să sprijinim mai multe proiecte similare. Avem nevoie de investiții suplimentare care nu sunt alimentate cu datorii, ci cu idei. Europa nu are nevoie de pachete de stimulente necorespunzătoare, ci stimulente de investiții pe termen lung și condiții adecvate pe piața de capital.

Am pus dimensiunea socială în centrul economiei noastre de piață socială

În timp ce Europa a ieșit din criza economică și financiară, prea mulți oameni încă se luptă cu șomajul. Prin urmare, suntem convinși că construirea unei agende sociale europene solide trebuie să facă parte din modelul nostru economic și în centrul principiilor Grupului PPE privind solidaritatea, demnitatea și justiția socială, pentru a aborda cauzele inegalităților sociale și regionale din Europa.

Credem în comerțul liber ca motor al prosperității și al generării de locuri de muncă

Cele mai bune stimulente pentru investiții sunt condițiile economice favorabile. Sprijinim acordurile echitabile de comerț liber pentru a face ca globalizarea să funcționeze în favoarea cetățenilor noștri. Comerțul liber nu se referă numai la abolirea tarifelor, ci și la îmbunătățirea standardelor sociale, a protecției consumatorilor și a economiei sociale de piață. Numai cu un comerț echitabil echitabil, vom putea menține standardele noastre sociale, de mediu și tehnologice la nivel global și, în același timp, vom îmbunătăți condițiile de viață în țările partenere, opunându-ne, de exemplu, utilizării minorilor în câmpul muncii.

Citește și: PPE: CE FEL DE EUROPĂ ESTE NECESARĂ? VREM O EUROPĂ PENTRU ȘI DE CĂTRE CETĂȚENII NOȘTRI!

 

Excluderea comerțului liber în mod categoric și de la bun început este ineficientă din punct de vedere economic și profund neocială. Europa și statele sale membre trebuie să se concentreze mai degrabă asupra modului în care pot crea noi locuri de muncă și protejează companiile noastre pentru a nu fi vândute. Pentru ambele, comerțul liber este obligatoriu. Uniunea Europeană și instituțiile sale au competență exclusivă în ceea ce privește politica comercială comună a Uniunii, așa cum o garantează tratatele. Statele membre au de asemenea dreptul de a-și exprima opiniile în cadrul Consiliului prin intermediul guvernelor lor alese democratic. Aceștia ar trebui să se abțină de la tentația de a implica noi jucători cu drept de veto din motive pur politice, ceea ce ar face aproape imposibilă încheierea oricărui nou acord comercial.