PPE: În actuala situație complexă de securitate, UE nu-și mai poate permite să rămână un simplu spectator

Mondo News continuă seria de articole referitoare la documentele de poziție ale Grupului PPE, cu prezentarea către publicul din România a documentului referitor la O Uniune a Apărării. PPE este grupul politic cu cea mai puternică reprezentare atât în cadrul legislativului European, cât și în executivul European, fiind pe bună dreptate considerat ca fiind cel mai puternic și influent grup politic.

Acest text este al șaptelea și ultimul din seria de articole care prezintă documentul strategic de poziție al PPE privind Uniunea Apărării.

Valorile și interesele noastre sunt supuse unei adevărate agresiuni și este timpul să răspundem la un cut totul alt nivel

Apărarea europeană nu poate rămâne veriga slabă în procesul de integrare al UE. Europenii trebuie să-și ia destinul în propriile mâini și să întărească apărarea Europei, cu atât mai mult cu cât, în conformitate cu Eurobarometrul 85.1 din iunie 2016 – jumătate din Cetățenii UE chestionați privesc ca insuficiente acțiunile UE în acest domeniu, iar două treimi dintre ei sunt în favoarea unui angajament mai mare al UE prin intermediul implicării statelor membre în domeniul politicii de securitate și de apărare.

Citește și: PPE: COOPERAREA STRUCTURATĂ PERMANENTĂ A DEVENIT PIATRA DE TEMELIE A VIITOAREI UNIUNI DE APĂRARE

În actualul mediu complex de securitate, UE nu își mai poate permite să fie un spectator. Perioada de pace sa încheiat. Valorile și interesele noastre sunt supuse unei adevărate agresiuni și este timpul să ia o decizie asupra unui cu totul alt nivel de răspuns, iar acesta să fie pus în practică. UE se află într-o poziție unică, datorită diverselor instrumente de politică externă, atât de natură civilă cât și militară, care o avantajează în asumarea unui rol activ. Totuși, pentru a asigura pacea, trebuie să fim gata să acționăm rapid, decisiv și cu hotărâre. Acest lucru poate fi făcut cel mai bine în cadrul viitoarei Uniuni Europene a Apărării.