PPMT il SUSTINE pe KLAUS IOHANNIS in turul al doilea al alegerilor prezidentiale

Vicepresedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), SZILAGYI ZSOLT, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca formatiunea sa il SUSTINE in turul doi al alegerilor pe candidatul ACL, KLAUS IOHANNIS, el facand si un apel la locuitorii tuturor provinciilor istorice din tara sa se prezinte in numar cat mai mare la vot.

“Cerem maghiarilor, ardelenilor si locuitorilor tuturor regiunilor istorice sa se prezinte la vot intr-un numar cat mai mare. Asa cum am afirmat in campania electorala, nu sustinem un candidat care are o politica antiminoritara si antimaghiara si duce o politica impotriva regiunilor istorice. Asa cum a aratat si harta electorala dupa primul tur de scrutin, Romania are nevoie de intarirea valorilor Transilvaniei, miza alegerilor turului doi este daca Romania se va balcaniza pe drumul coruptiei sau se va reinnoi pe calea valorile transilvanene, drept pentru care PPMT il sustine pe domnul KLAUS IOHANNIS in turul doi al alegerilor prezidentiale”, a declarat SZILAGYI ZSOLT, cel care a fost candidatul PPMT la presedintia Romaniei.

Citeste si: Consilier al premierului VICTOR PONTA: Majoritatea maghiarilor nu va merge la vot in TURUL II

Politicianul a spus ca UDMR duce voturile spre candidatul VICTOR PONTA, prin incercarea de a demobiliza electoratul din Transilvania, in special electoratul maghiar, si ca de aceea cere cetatenilor sa voteze intr-un numar mai mare comparativ cu primul tur de scrutin.

“Foarte multi se tem de faptul ca in cazul in care va fi ales domnul Ponta, intensitatea luptei impotriva coruptiei va scadea, dat fiind faptul ca presedintele numeste liderii acelor institutii care sunt insarcinate cu lupta anti coruptie. Am constatat cu regret faptul ca UDMR practic duce voturile si duce sprijinul spre domnul Ponta, incercand sa demobilizeze electoratul din Transilvania si electoratul maghiar. Suntem cetateni ai acestei tari, platim taxe si impozite si aceasta alegere are miza bineinteles si pentru noi. Nu putem sa cerem cetatenilor sa ramana acasa, bineinteles ca cerem tuturor cetatenilor sa vina la vot, sa vina intr-un numar mai mare la vot decat in turul intai, spunem «Da» Transilvaniei, spunem «Da» pentru candidatul din Transilvania”, a mai subliniat SZILAGYI ZSOLT, citat de Agerpres.

Citeste si: SZILAGYI ZSOLT, PPMT: VICTOR PONTA face declaratii SARITE de pe FIX

Candidatul PPMT in turul intai anuntase, marti, ca formatiunea sa nu-l va sustine in turul doi pe VICTOR PONTA, insa decizia in privinta turului doi va fi luata la sfarsitul saptamanii la Targu Mures, fie pentru sustinerea explicita a lui KLAUS IOHANNIS, fie fara a se pronunta in privinta sustinerii de catre votantii PPMT.

Sursa foto: monitorulcj.ro