PRAHOVA: MARS de PROTEST la Ploiesti fata de TAIEREA ABUZIVA a PADURILOR

Peste 30 de persoane participa, sambata dupa-amiaza, la Ploiesti, la un mars de protest fata de taierea abuziva a padurilor, actiunea fiind organizata printr-un apel lansat pe retelele de socializare.

Protestul a inceput in centrul municipiului Ploiesti, unde, timp de peste o ora, manifestantii, dintre care unii imbracati in tricouri albe pe care scria “Stop ecocid” si “Padurea este casa lupilor. Stop ecocid”, au afisat bannere de dimensiuni mari cu mesaje precum “Paduri, nu cianuri”, “Padurea=fabrica de O2” si “Codru-i frate cu romanul. Nu ne mai taiati fratii!”.

CITESTE SI: Presedintele KLAUS IOHANNIS a promulgat legea de modificare a CODULUI SILVIC

De asemenea, participantii la actiunea de protest au afisat, in cadrul unei coregrafii care sugera taierea de copaci, coli albe pe care au scris “Vinovat pentru ca impart oxigen. Condamnat la moarte”, “Vinovat pentru ca reglez clima. Condamnat la moarte” si “Vinovat pentru ca strang CO2. Condamnat la moarte”.

Ulterior, manifestantii au pornit intr-un mars de protest din centrul Ploiestiului spre Gara de Sud si inapoi, pe traseu afisand aceste mesaje si scandand impotriva taierii copacilor.

CITESTE SI: CODUL SILVIC a fost ADOPTAT de plenul Camerei Deputatilor, fara amendamentele propuse de liberali. UPDATE

Sursa foto www.agerpres.ro