PRAHOVA: 19 de RANITI intr-un GRAV ACCIDENT la BAICOI. 9 persoane sunt la SJU PLOIESTI. UPDATE

Un accident rutier in care au fost implicate un microbuz si un TIR a avut loc marti seara in localitatea prahoveana Baicoi, din primele informatii de la fata locului rezultand ca zece persoane ar fi ranite, scrie Agerpres. 

UPDATE 12.30: Noua dintre cei 19 raniti care au ajuns, marti seara, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti in urma accidentului care a avut loc la Baicoi au ramas internati, acestia avand diverse traumatisme, unei femei fiindu-i amputata o mana.

Purtatorul de cuvant al SJU Ploiesti, medicul Andrei Ilinca, a declarat, miercuri, ca 19 persoane au fost aduse cu ambulantele la aceasta unitate sanitara, noua dintre ele ramanand internate, iar celelalte primind ingrijiri medicale, fara a necesita internarea.

Sase dintre cei noua pacienti care au ramas la spital sunt internati pe sectia de chirurgie plastica, ceilalti trei fiind la chirurgie generala, ORL si ortopedie.

Potrivit sursei citate, majoritatea victimelor au suferit contuzii toracice, fracturi ale membrelor superioare, plagi la nivelul scalpului si al fetei si traumatisme cranio-faciale minore, unei femei fiindu-i amputata o mana ca urmare a traumatismului major suferit.

Initial, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova a anuntat, marti noapte, ca doua persoane au suferit amputatii in urma accidentului.

Surse oficiale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova au declarat, pentru AGERPRES, ca microbuzul in care se aflau ranitii efectua curse pe ruta Cartier ‘Dambu’ din Baicoi—Floresti ‘Michelin’.

Din primele cercetari a reiesit ca un barbat de 45 de ani care conducea un TIR nu i-ar fi acordat prioritate de trecere microbuzului pe care l-a acrosat, in cauza fiind intocmit dosar penal, iar cercetarile continuand pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

UPDATE MARTI 23:55: Un numar de 12 persoane au fost ranite in accidentul care a avut loc marti seara in localitatea prahoveana Baicoi, patru dintre acestea fiind in stare grava, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae.

Potrivit acesteia, 11 persoane au fost deja transportate cu ambulantele la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, una aflandu-se inca la locul evenimentului, unde se incearca stabilizarea ei.

Stire initiala

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, la fata locului se intervine cu echipaje de descarcerare, intrucat unele persoane ar fi ramas blocate in autovehicule.

Deocamdata nu se cunosc numarul exact al persoanelor implicate, starea acestora si nici cauza producerii accidentului.

Sursa foto: realitatea