PRAPAD! Codul portocaliu, prelungit pe raurile din bazinele hidrologice a 10 judete din sudul tarii

Iesirea anumitor rauri din matca ramane de actualitate! Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, joi seara, doua coduri de inundatii, valabile pentru pana sambata, la ora 18:00. 

Astfel, codul galben va fi instituit pe raurile din bazinele hidrografice Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, pe Jiu si pe afluentii lui, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe Calmatui, pe Vedea si pe afluentii sai din judetele Olt, Teleorman si Arges.

Citeste si:Pericol de INUNDATII in 9 judete, Armata este pregatita sa intervina

De asemenea, codul galben mai este valabil si pe raurile superioare ale Argesului si Dambovitei, pe Neajlov, Sabar, pe Ialomita, Prahova si unii afluenti si pe Buzau, judetele Covasna si Buzau.

Codul portocaliu este instituit pe raurile din bazinele hidrografice Motru superior si afluentul sau Cosustea, pe Jiu la Racari, Vedea amonte S.H. Valeni, Teleorman S.H. Tatarastii de Sus, Paraul Cainelui si alti influenti mici ai raului Vedea, Neajlov amonte Vadu Lat, pe Lotru inferior si pe unii afluenti ai Oltului din judetul Valcea si pe cursurile inferioare ale Prahovei, Teleajenului si Cricovului Sarat.

Sursa foto: romanialibera.ro