Preda, ATAC la Corlatean: Sunt ingrijorat in fata comportamentului las al Ministerului de Externe

Europarlamentarul Cristian Preda il acuza de lasitate pe ministrul de Externe, Titus Corlatean, in problema  agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

”Sunt ingrijorat in fata comportamentului las al Ministerului de Externe in situatia foarte tensionata in care se afla Romania in acest moment. Corlatean ori isi face treaba, ori lasa pe altcineva competent”, a afirmat europarlamentarul Cristian Preda miercuri, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

Preda a catalogat drept “scandaloasa” atitudinea Ministerului roman de Externe in ceea ce priveste situatia din Ucraina, acuzand ca ministerul nu sustine pozitia “curajoasa” a presedintelui Traian Basescu, despre care europarlamentarul a spus ca este “titularul” pe politica externa din punct de vedere constitutional.

Citeste si: Cristian PREDA, despre SCANDALUL manualelor digitale: Victor PONTA trebuie sa dea EXPLICATII

“Este absolut scandalos ca in momentele astea in care absolut toate diplomatiile sunt prezente si au o voce puternica avem un minister de Externe care pare sa submineze practic actiunea curajoasa a presedintelui care a spus foarte clar care e pozitia noastra, o pozitie care mizeaza pe colaborarea partenerilor europeni, pe o prezenta sporita din partea militarilor NATO in toata regiunea. Sustinem la PMP aceasta pozitie, o pozitie pro-atlantisa din perspectiva europeana. Daca domnul Titus Corlatean nu e la nivelul momentului, trebuie sa-i lase locul altcuiva. Politica MAE nu poate fi in aceste momente de tensiune o politica lasa, o politica a strutului in actualul context, pentru ca domnul Corlatean pare sa fie cu capul in nisip. Nu se aude, nu se vede, nu exista”, a  precizat Cristian Preda.

Sursa foto: dcnews.ro