Predictia lui NIKOLA TESLA despre SMARTPHONE-uri….din 1926 – VIDEO

Smartphone-urile sunt la ordinea zilei acum: putem controla electrocasnicele cu ajutorul lor, putem sta pe internet, comanda taxiuri sau viziona filme. Dar nu intotdeauna a fost asa. Iar in urma cu un secol toate acestea pareau mai mult SF-uri. Nu si pentru celebrul inventator Nikola Tesla.

In anul 1926, acesta spunea ca un om va putea transporta telefonul sau in buzunarul vestei, va putea comunica instant cu alti semeni, va putea vedea si auzi in direct ceremoniile de inaugurare a presedintilor, va putea urmari finalele la baseball si batalii live, ca si cum ar fi la fata locului. Numai ca realitatea nu era deloc asa in vremea aceea.

Nikola Tesla descria un telefon mobil capabil sa transmita video si audio, numai ca pe atunci abia se inventase telefonul fix. Reamintim, telefonul fix a fost inventat in 1876 de catre Alexander Bell, iar inventia sa avea sa duca la infiintarea gigantului AT&T. Abia in 1973, la catva zeci de ani de la predictia lui Tesla, inginerul Martin Cooper de la Motorola avea sa prezinte primul telefon cu adevarat mobil. Primul serviciu de telefonie mobila avea sa apara la randul sau abia in 1983. Primul smartphone avea sa fie IBM Simon, lansat in 1994, dar adevarata revolutie avea sa fie lansarea iPhone de catre Apple, in 2007. Restul e istorie…

Sursa traducere: vocea.biz