Predoiu: Am date de cand eram ministru ca traim intr-un imperiu al interlopilor

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat joi ca in societatea romaneasca functioneaza un fel de imperiu al interlopilor, iar statul roman trebuie sa-l demoleze, sa-l faca “praf si pulbere”, deoarece “acest sistem va penetra pana la cele mai mici unghere societatea”.

“Societatea romaneasca sufera de multe boli, dar una care este extrem de grava este aceea al fenomenului interlopilor. Am date de cand eram ministru si vedem acum cu ochiul liber ca traim sau paralel cu noi functioneaza un fel de imperiu al interlopilor. Statul roman in viitor trebuie sa-si puna mintea cu acest imperiu si in cativa ani sa nu ramana piatra de piatra din acest imperiu. Trebuie demolat complet, facut praf si pulbere, pentru ca altminteri acest sistem va penetra pana la cele mai mici unghere ale societatii noastre”, a afirmat Predoiu la o dezbatere organizata de ISP.

Citeste si: Blaga: Numele CANDIDATULUI dreptei va fi facut public in jurul datei de 3 august

El a spus ca este vorba despre cetateni care nu au curaj sa-si faca dreptate pentru ca pe strada lor sunt interlopi cu “ciomagarii lor, cu oameni care nu au decat legea nescrisa a mafiilor”.

Predoiu a explicat ca in sistemul penitenciar sunt foarte multe clanuri organizate care trec prin penitenciar si isi reiau activitatea. 

“Este foarte limpede ca aceste clanuri de interlopi penetreaza medii economice, desfasoara activitati necurate sau curate, sunt implicati in traficul de persoane”, a mai spus Predoiu, adaugand ca nu sunt neaparat legate de etnia roma, ci de “orice banda organizata care incearca sa faca ce au vazut ei in filme cu mafioti, si de multe ori reusesc”.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: DENUMIREA de PDL este LA FEL DE VALOROASA pentru noi ca si cea de PNL

Predoiu a mai aratat ca acest fenomen este in prezent controlabil, dar ca trebuie trecut peste acest orizont de asteptare si trebuie distrus, terminat.

“De aceea e momentul unor strategii speciale din partea organelor de la politie pana la Parchet care sa infiltreze aceste bande, sa le dezorganizeze, sa le duca in fata Justitiei”, a mai spus Predoiu.