PREDOIU, despre SOMAJUL in randul tinerilor: GUVERNUL nu face nimic pentru a STOPA MIGRATIA lor

Tinerii sunt o solutie la provocarile cu care se confrunta Romania, a declarat marti prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU, sustinand ca Executivul PONTA nu face nimic pentru a stopa migratia acestora.

Cred ca gresim vorbind de problema tinerilor. De fapt, tinerii sunt o solutie si pentru provocarile pe care le aveti in fata si pentru Romania. Faptul ca voi nu ati fost vazuti ca o solutie, ci mai degraba ca o alta problema pe agenda publica ne-a condus la o realitate dramatica“, a afirmat PREDOIU, la dezbaterea “somajul in randul tinerilor”.

El a precizat ca din totalul somerilor 24% sunt tineri si a aratat ca aceasta ar fi o explicatie pentru migratia tinerilor.

CITESTE SI: PREDOIU, despre stenogramele PNL: Nu a fost placut, recunosc! Ce s-a DISCUTAT in sedinta PNL

Este grav ca nu se face nimic coerent pentru a se stopa acest declin. Nu este nicio surpriza ca Guvernul Ponta nu face nimic, fiind un guvern al baronilor corupti. Este paradoxal ca un premier tanar sa nu faca nimic pe termen mediu si lung pentru rezolvarea problematicii tinerilor“, a spus prim-vicepresedintele PNL.

PREDOIU a indicat ca este nevoie, printre altele, de un program coerent, pe termen lung, adresat tinerilor, un sistem de ocupare in mediul privat, stimularea meritocratiei in randul tinerilor.

“Un guvern care vrea sa sprijine tinerii trebuie sa cheltuiasca“, a declarat liberalul.

CITESTE SI: PREDOIU, despre modificarile la CODUL PENAL: BRAVII SENATORI ne scot din EUROPA

El a aratat ca trebuie combinata ideea ca statul sa intervina in economie prin infrastructura, investitii, intreprinderile mici si mijlocii si un tip de “well for state” pentru educatie si sanatate.

La dezbatere au mai participat liberalii IONUT STROE si COSTEL ALEXE.

Sursa foto www.ziuanews.ro